Anasayfa Haber Samsung, Galaxy Note 5 Ve S6 Edge Plus’ı Tanıttı!

Samsung, Galaxy Note 5 Ve S6 Edge Plus’ı Tanıttı!

Bugün gerçekleşen etkinlikte Samsung, uzun süredir beklenen iki yeni amiral gemisinin tanıtımlarını resmi olarak yaptı.

Samsung Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus modelleri, uzun süredir çeşitli söylentilerin odağındaydı. Özellikle yaz aylarının başından beri her iki modele ait çeşitli söylentiler ve iddialar ortaya atıldı. Hatta Galaxy Note 5’e ait olduğu iddia edilen 3D modellemeler bile sızdırıldı.  Bugün düzenlediği bir etkinlik ile Samsung, uzun süredir ilgi odağında olan bu iki modeli de resmen tanıttı.

galaxy note 5

Tanıtım sırasında şıklığı ile dikkat çeken Galaxy Note 5, oldukça güçlü bir işlemci olan sekiz çekirdekli Exynos 7420 ile kullanıcıları karşılıyor. 2.1 GHz ve 1.5 GHz olmak üzere iki farklı saat hızında çalışan dörder çekirdeğe sahip olan bu işlemciye, 4 GB RAM eşlik ediyor. 16 MP YouTube canlı yayın destekli arka kameraya sahip olan yeni Note 5, 5.7 inçlik Quad HD Super AMOLED ekran taşıyor.

Kasanın altındaki bu güçlü bileşenleri ise 3000 mAh pil ve 32 GB dahili hafıza besliyor. Ürünün fiyatı Birleşik Devletler’deki telekom şirketleri tarafından 700 ile 840 dolar arası olarak belirlenmiş durumda. Note 5’in ülkemizdeki fiyatını öğrenmek içinse bir müddet daha beklemek zorundayız.

s6 edge plus

Samsung’un tanıtımda ön planda olan bir diğer model ise Galaxy S6 Edge Plus. Henüz standart S6 Edge modelinin üzerinden altı ay bile geçmemişken Samsung, S6 ailesine yeni bir üye daha kazandırıyor. S6 Edge’in daha büyük ekrana sahip olan kardeşi S6 Edge Plus, aynı etkinlikte tanıtılan Galaxy Note 5 gibi sekiz çekirdekli Exynos 7240‘tan gücünü alıyor. Yine 4 GB RAM ve 16 MP arka kamera gibi özelliklere sahip olan S6 Edge Plus, 32 ve 64GB’lık depolama seçeneklerine sahip. 5.7 inçlik Quad HD ekran da yine Galaxy Note 5 ile paylaşılan ortak özelliklerden biri.

S6 Edge Plus’ı, Note 5’ten ayıran en büyük özellik ise çift kenarlı özel eğimli ekranı. ABD’deki telekom şirketleri, S6 Edge Plus’ın 32 GB modeli için 792-815$, 64 GB modeli için 888-915$ fiyat etiketi belirlemiş durumda.

Canlı yayın, köşelere sabitlenen uygulamalar ve klavye kılıf!

youtube canlı yayın galaxy

Samsung’un bugünkü etkinliği sadece yeni ürün tanıtımlarından ibaret değildi. Güney Koreli teknoloji devi, yeni modelleri için yeni özellikler ve aksesuarlar da tanıtmayı ihmal etmedi. Yapılan ek tanıtımlar arasında göze ilk çarpan, yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni 16 MP’lik kameralara eklenen doğrudan YouTube’da canlı yayın yapma desteği. Herhangi bir ek uygulamaya ihtiyaç duymadan sadece kamerayı çalıştırıp canlı yayın butonuna basarak yeni Galaxy modellerinde doğrudan canlı yayın yapmak mümkün.

s6 edge plus sabitleme

Bir diğer yazılımsal yenilik ise S6 Edge Plus ile ilgili. Kendisini kardeşi Galaxy Note 5’ten ayıran en büyük özelliğinin çift köşeli ekranı olduğunu daha önce belirtmiştik. Samsung görünüşe göre bu farklılığı daha da işlevsel bir hale getirmeye çalışıyor. S6 Edge Plus’ın duyurulmasının ardından Samsung, cihazın köşelerindeki ekranlara artık istenilen uygulamaların sabitlenebileceğinin müjdesini verdi.

galaxy note klavye kılıf

Etkinliğin son tanıtımı ise bu sefer Galaxy Note 5 ile ilgili oldu. Hali hazırda oldukça şık görünen Galaxy Note 5 için yeni bir kılıf tanıtıldı. Bu kılıfı türdeşlerinden ayıran en önemli özelliği ise size doğrudan bir fiziksel klavye sunması. Görselde görebileceğiniz üzere bu yeni kılıf kullanıcılara başta QWERTY klavye olmak üzere ana menü, geri ve pencere tuşlarını fiziksel olarak sunuyor. Klavyeli kılıfın fiyatına veya nasıl çalıştığına dair bir bilgi verilmedi.

Güncelleme: