Anasayfa Haber Dell’den Yeni Bütçe Dostu Yeni Chromebook

Dell’den Yeni Bütçe Dostu Yeni Chromebook

Dell’in yeni Chromebook’u, sunduğu özellikler ve fiyatıyla kendini en albenisi olan Chromebook statüsüne sokuyor.

Google 2011 yılında Chromebook projesini başlattığı zaman, ilk çıkan Chromebook modelleri sunduğu özellikler açısından piyasada hiçbir zaman yer edinemeyecek bilgisayarlar gibi görünüyordu. Nitekim başta biraz öyle de oldu, ancak Google’ın kendi geliştirdiği Pixel modeli ile çıta bir anda epey yükseklere çıktı. Ne yazık ki Pixel de fiyatı açısından pek çok kullanıcıya cazip gelmiyordu.

Dell’in yeni geliştirdiği Chromebook 13 modeli, bugüne kadar Chromebook serisi altında üretilmiş en alınabilir cihaz olabilir. Fiyatı 400$’dan başlayan 13,3” IPS ekranlı yeni Chromebook, 2 GB RAM, 16 GB depolama ve 1,5 GHz’lik Intel Celeron işlemciyle geliyor. Cihazın Intel Core i3 ya da i5 işlemcili ayrıca 8GB’a kadar RAM’le gelen modelleri de mevcut ancak seçilen bileşenlere göre fiyatı da 900$’a kadar çıkıyor.

Üst kasada karbon fiber, üst kapakta magnezyum alaşımı ve alt kasada alüminyum gibi kaliteli materyalleri kullanılan cihaz, 1,5 kg ağırlığında. Genel itibariyle iş dünyasını hedef alan ve ChromeOS işletim sistemiyle gelen Dell Chrome 13, 17 Eylül’de satışa çıkacak.