Anasayfa Haber Android İşletim Sistemli BlackBerry Yakında Çıkacak

Android İşletim Sistemli BlackBerry Yakında Çıkacak

Kanadalı akıllı telefon şirketi BlackBerry tarafından geliştirilen yeni telefonlarda Android işletim sistemi kullanılıyor.

Uzun zamandır ekonomik sıkıntılarla boğuşan BlackBerry, çok yakında son kozunu da oynayacak gibi görünüyor. Bir süre önce şirket CEO’su John Chen tarafından yapılan açıklamalar, şirketin telefon üretmeyi tamamen bırakmaya çok yakın olduğunu ortaya koymuştu. Ancak bu gerçekleşmeden önce şirketin oynayacak son bir kozu daha olacak.

Bir süredir Android işletim sistemi kullanan yeni modeller geliştirdiğine dair söylentiler dolaşan BlackBerry, bu konuyu dolaylı da olsa doğrulamıştı. Ancak bu yeni telefonlar hakkında pek fazla bilgi yoktu. Ancak basına sızan bazı fotoğraflar ve görseller, bu durumu biraz olsun geliştirdi.

Bu bilgilere göre BlackBerry birden fazla Android sistemli telefon geliştiriyor. Venice kod adlı ilk cihazın önümüzdeki ay düzenlenecek olan IFA 2015 fuarında görücüye çıkacağı, ardından da Kasım ayında öncelikle ABD pazarındaki dört büyük telekom şirketi üzerinden satışa sunulacağı iddia edildi.

Venice ilk bakışta sıradan bir akıllı telefon gibi görünse de, alt kısmındaki kayarak açılan donanımsal klavyesi dikkat çekiyor. Kullanılacak olan Android sürümü ya da özellikleri henüz belli değil. Ancak şirketin piyasadakilerden daha güvenli bir sürüm sunarak fark yaratmaya çalışacağı tahmin ediliyor.

BlackBerry tarafından geliştirilmekte olan ikinci telefonun ise, halen satışta olan Passport modelinin Android işletim sistemi kullanan bir varyasyonu olduğu iddia ediliyor. Bu modelin de IFA 2015 fuarında ortaya çıkarılacağı tahmin ediliyor.

BB-Venice