Anasayfa Haber Intel, Yeni Optane Technology Markasını Tanıttı

Intel, Yeni Optane Technology Markasını Tanıttı

IDF 2015’te Intel, en yeni depolama ve bellek markası Optane Technology’i katılımcılara sergiledi.

Uzun bir süredir Intel’in yeni bir depolama teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Micron ortaklığıyla geliştirildiği iddia edilen yeni teknoloji, söylentilere göre 3D XPoint standardını temel alacaktı. Intel, geçtiğimiz günlerde düzenlediği IDF 2015 etkinliğinde söylentileri doğruladı ve Optane Technology adıyla yeni depolama teknolojisini resmen tanıttı.

Intel’in Optane markası, 3D XPoint teknolojisini temel alan ürün kataloğunda kullanılıyor ve SSD’lerden DIMM belleklere kadar geniş bir yelpazede kendine yer bulacak. Optane markasını kullanacak ilk örneklerin üretimine bu yıl içerisinde başlanması ve final ürünlerin 2016 yılında raflardaki yerini alması bekleniyor.

optane ssd 2

IDF 2015’te Intel’in hali hazırda sahip olduğu en hızlı SSD olan Intel P3700, yeni Optane SSD ile kıyaslandı ve sonuçlar oldukça ilgi çekici çıktı. Optane SSD, Intel P3700’e kıyasla düşük kullanımda 7.2 kat, yüksek kullanımda ise 5.21 kat daha fazla IOPS değerine sahip. Ayrıca Optane SSD, klasik SSD’lere göre 10 kat daha fazla yoğunluk sunuyor.

Intel yetkilileri Optane SSD’nin piyasadaki alternatiflerine göre 1000 kat daha hızlı ve 1000 daha uzun ömürlü olduğunu iddia ediyor. Ancak Optane’in hangi açıdan 1000 kat daha hızlı olduğuna değinilmedi. Elbette okuma veya yazma hızının 1000 kat daha fazla olmasını beklemiyoruz. Bu yeni seriden ürünlerin 2016 yılında satışta olması bekleniyor.

Görseller AnandTech.com’dan alıntıdır.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version