Anasayfa Haber Android 6 Alacak Samsung Telefonlar Belli Oldu

Android 6 Alacak Samsung Telefonlar Belli Oldu

Google’ın yeni mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin geleceği ilk Samsung telefonlarının listesi ortaya çıktı.

Google geçtiğimiz günlerde bir sonraki nesil mobil işletim sistemi olacak Android M’in adının Marshmallow olduğunu açıkladı. İşletim sistemiyle ilgili pek çok detayın Google’ın sonbaharda düzenleyeceği Google I/O konferansında tanıtılması bekleniyor. Android 6.0 Marshmallow çıktıktan sonra en çok merak edilen konulardan biri de, hangi telefonların yeni güncellemeyi alacağı olacak.

Şüphesiz ki Nexus cihazları, diğer tüm üreticilerin telefon ve tabletlerinden önce yeni Android’e geçiş yapacaklar. Sonrasında kimin önce geçeceği ise üretici firmalardaki yazılım mühendislerinin ne kadar hızlı çalıştığına bağlı olacak. Alınan son raporlara göre Samsung cihazlarının Marshmallow’a geçişi 2016’nın başında başlayacak.

Samsung’un güncellemeyi ilk alacak telefonları arasında tabii ki tahmin edildiği üzere son telefonları olan Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ var. Liste yalnızca bu 2 modeller sınırlı kalmıyor. Tam liste şöyle:

– Galaxy Note 5

– Galaxy S6 Edge+

– Galaxy S6

– Galaxy S6 Duos

– Galaxy S6 Edge

– Galaxy Note 4

– Galaxy Note 4 Duos

– Galaxy Note Edge

– Galaxy ALPHA

– Galaxy Tab A

6 Yorumlar

  1. Ya muazzam bir yenilik olmayacaksa birçok kişi için farketmeyecektir. Note 4 sahibi olarak Android 5.0 ile 64 bit kilidinin açılmaması future-proof telefon kavramına darbe vurmuştu. Android 6 gelmesi ram konusunda rahatlama olacagı söylentilerini taşımakta yalnız aynı söylentiler 4.0 dan beri var ama ben bi değişiklik hissetmedim. Dolayısıyla yeni Sürüm bence birçok Android kullanıcısı için ego tatmini ya da ” bana faydası olmayan kilise papazı” durumu

    • Sırf güvenlik açıkları için güncellemek bile önemli bir sebep. Günceli kullanmak her zaman iyidir. iOS’de de arayüz hep aynı. Genelde altyapı olarak gelişiyor.

  2. Şurası da ilginç,önceden bu tür güncellemeler 4.1-4.2 tarzında olurken,şimdi direk kademe atlayıp sunuluyor.Bu sayede insanların aklında daha çok güncelleme alan bir platform hissiyatı oluşuyor.Yoksa önceden kimse küsuratı önemsemiyordu,işi bilen hariç.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version