Anasayfa Haber AMD Radeon R9 Nano’nun Teknik Özellikleri Belli Oldu

AMD Radeon R9 Nano’nun Teknik Özellikleri Belli Oldu

AMD’nin kendisi küçük ama işlevi büyük yeni ekran kartı Radeon R9 Nano, mini-ITX sistemler için üst düzey performans sunacak.

Mini-ITX formundaki anakart kullanan bilgisayarlar için en güçlü ekran kartlarından biri olacak AMD Radeon R9 Nano’nun teknik özellikleri internete sızdırıldı. Aktarılan bilgilere göre firmanın bugün içerisinde resmi olarak tanıtacağı kart, tam fonksiyonda çalışabilir Fiji mimarisini kullanan GPU’ya sahip olacak.

AMD_Radeon_R9_Nano_02

Sızdırılan bilgiler doğrultusunda kartın GPU’sunun 1.000 MHz çekirdek hızında çalışacağı ayrıca 64 ROP, 4096 bilgi işlem ünitesi ve 256 doku ünitesine sahip olacağı görülüyor. 4096-bit arayüzüne sahip 4GB’lık bellekleri ise 500 MHz (1.0 Gbps efektif) frekans hızına sahip. Bu da AMD Radeon R9 Nano’nun kesinlikle mini-ITX ekran kartı pazarındaki en hızlı ürün olacağı anlamına geliyor.

AMD Radeon R9 Nano’nun satışına önümüzdeki birkaç hafta içerisinde başlanması bekleniyor. Fiyat konusunda ise henüz bir bilgi bilinmiyor ancak 549$ fiyat etiketinden satılan Radeon R9 Fury’den daha iyi performans sunacağından ve 649$’dan satılan Radeon R9 Fury X’e kıyasla daha yavaş kalacağından muhtemelen bu fiyat aralığında yer alacaktır.