Anasayfa Haber YouTube Gaming Bugün Yayına Giriyor

YouTube Gaming Bugün Yayına Giriyor

Canlı yayın ve video paylaşımlarıyla oyuncuları bir araya getirmeyi hedefleyen YouTube Gaming bugün hizmete başlıyor.

Bundan beş ay önce Twitch’i Amazon’a kaptırması yüzünden kendi oyun kanalını açma kararını alan Google, nihayet yeni servisini hizmete sokuyor. YouTube Gaming adı altında hizmet verecek olan yeni canlı video yayın platformu, oyun camiasını kendi çatısı altında toplamayı hedefliyor.

Kullanıcıların müzikal içeriklerle ilgili video paylaşımlarını bir araya getiren YouTube Music servisinin bir benzeri olan YouTube Gaming, aynı hizmeti oyuncular için sunacak. Özel bir arayüz ile geliştirilen servis, canlı yayınlar ile normal oyun içeriklerini bir arada tutacak. Böylece bu platform üzerinden video seyreden bir kullanıcı, benzer oyun içeriklerine kolayca erişim sağlayabilecek. Ayrıca HTML5 ve DVR özelliklerine sahip olması sayesinde devam eden bir canlı yayının ortasında izlenilmeye başlansa bile dört saat kadar öncesine geçiş yapılarak başından seyredilebilecek.

YouTube Gaming’in henüz beta aşamasındaki ilk versiyonu bugün içinde kullanıma açılacak. Bakalım oyuncular tarafından yoğun şekilde kullanılan Twitch karşısında nasıl bir performans gösterecek.