Anasayfa Haber Yeni Apple TV Daha Pahalı Olacak

Yeni Apple TV Daha Pahalı Olacak

Apple’ın yeni nesil Apple TV set üstü cihazı, selefine kıyasla iki kat daha pahalı olabilir.

Bildiğiniz üzere Apple, 9 Eylül akşamı yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı tanıtacağı bir lansman düzenleyecek. Lansmanda yeni telefonların yanı sıra, yeni bir iPad ve Apple TV’nin de tanıtılması bekleniyor. Cihazların önümüzdeki hafta gerçekleşecek tanıtımdan sonra Ekim ayında da satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Dördüncü nesil olacak yeni Apple TV ile ortaya çıkan bir rapor, cihazın selefine kıyasla daha pahalı olacağını gösteriyor.

Aktarılan raporlara göre yeni Apple TV’nin yurtdışı fiyatı 149$ ila 199$ arasında olacak. Üçüncü nesil Apple TV ise 99$ fiyat etiketine sahipti. Yani 50$ ila 100$ arasında çok ciddi bir rakam artışı söz konusu olabilir. Cihazın ülkemizdeki satış fiyatı ise 280 TL’den başlıyor. Raporun gerçek olması durumunda yeni Apple TV’nin ülkemizde 440 TL ila 600 TL arasında bir fiyat etiketinden satılacak demektir.

Daha önce aktarılan bilgiler doğrultusunda dördüncü nesil Apple TV’nin iOS 9 işletim sistemi, daha fazla depolama alanı, daha güçlü bir işlemci ve yeniden dizayn edilen daha geniş ama ince bir kumanda ile gelmesi bekleniyor. Cihazın daha güçlü donanıma sahip olacağını göz önüne alırsak, olası bir fiyat artışı çok da şaşırtıcı olmayabilir.