Anasayfa ASUS ASUS GX 770 Dizüstü Harici Su Soğutmaya Sahip Olacak

ASUS GX 770 Dizüstü Harici Su Soğutmaya Sahip Olacak

ASUS’un yeni laptopu GX 770, sahip olduğu harici su soğutma sistemi ile hız aşırtma kavramını dizüstü platformuna taşıyor.

Almanya, Berlin’de düzenlenen IFA fuarının kapıları resmen açıldı. Fuarda teknoloji dünyasını yakından takip edenlerin ilgisini çekecek pek çok yeni ürün alıyor. Fuarın ilgi çekici ürünlerinden biri de ASUS’un harici su soğutma sistemiyle gelen yeni oyuncu dizüstü bilgisayarı GX 770 oldu.

Dizüstü bilgisayarlarda hış aşırtmayı bir üst seviyeye çıkartmayı planlayan GX 770’le ilgili çok fazla detay açıklanmadı. Ancak 17,3 inçlik ekranda 4K çözünürlük sunacağı ve son model Intel Skylake-K serisi işlemciye sahip olacağı biliniyor. Skylake-K serisi, masaüstü sistemlerindeki hız aşırtma özelliklerini mobil platforma taşımasıyla dikkat çekiyor. ASUS’un yeni canavarı da zaten tam olarak bu iş için tasarlanmış gibi görünüyor.

Cihazda kullanılacak ekran kartı modeliyle ilgili kesin bilgi verilmedi. Bunun yerine Maxwell tabanlı en üst model GeForce ekran kartına sahip olacağı söylendi. Bu da muhtemelen Nvidia’nın önümüzdeki dönemlerde yeni bir üst seviye mobil ekran kartı tanıtacağı ve GX 770’in de bunu kullanacağı anlamına geliyor.

ASUS_GX700_02

ASUS GX 770’in fiyatını henüz açıklamadı ancak bu yılın sonlarına doğru satışına başlanacak. Böylesine kuvvetli bir dizüstü bilgisayarın epey yüksek fiyat etiketine sahip olacağı tahmin ediliyor.

Firmanın oyuncu dizüstü bilgisayarına yönelik tek duyurusu GX 770 ile sınırlı kalmadı. 17 inçlik yeni ROG G752 dizüstü bilgisayar serisi de duyuruldu. Yeni nesil Intel H serisi Skylake işlemcilerini kullanan G752 serisindeki dizüstüler Nvidia’nın GeForce GTX 965m ila GTX 980m arasındaki ekran modellerini kullanıyorlar. ROG 752 serisi oyuncu dizüstü bilgisayarları 1.500 dolardan başlayan fiyatlarla bu yıl satışa sunulacak.

6 Yorumlar

  1. MSİ’in GS30’u gibi bir şey yapmak istemiş ASUS anlaşılan. Ama üstüne koyarak yapmış. Son fotoğraftaki G752(ise) tasarımı süper olmuş. Aşırı beğendim:)

  2. 32 GB DDR4 ram INTEL skylake işlemci en üst düzey bir de nvidia Geforce GTX 990 m ‘ i tanıtacak herhalde 2 3 way SLI olarak gelirse msi gt 80 titan SLI gt 72 dominator pro G biter birde gsync ile gelmesi gerek su soğutma ile dünyanın en hızlı en güçlü en performanlı ve en soğuk ve en sessiz çalışanı olur ama Hoparlörler subwoofer çok güçlü olmalı msi gt 80 gt 72 modellerini ses konusunda geçmeli birde asus 512GB yada 1 TB M.2 SSD OLMALI WINDOWS 10 64 BİT PRO İLE GELMELİ VE UEFİ WINDOWS ŞEKLİNDE 1. M2 PORTUNDAKİ M2 SSD YE UEFİ ŞEKLİNDE KURULMALI VE 5 TANE M.2 SSD OLMALIDIR ÇÜNKÜ RAID 0 KONFIGÜRASYONU ŞEKLİNDE MSI IN AĞZI AÇIK KALIR TABİ ASUS YAPARSA

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version