Intel, quantum bilgisayar teknolojilerine yüklü miktarda yatırım yapma kararı aldı.
Intel firması önümüzdeki 10 yıl boyunca quantum bilgisayarlara 50 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Intel, quantum bilgisayar için yapılan araştırmalar çerçevesinde, Hollanda merkezli Delft Teknik Üniversitesi ve Hollanda Uygulamalı Bilimler Araştırma Kurumu (TNO) ile ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirecek.
Intel’in yardımcı başkanı Mike Mayberry konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tam fonksiyonlu çalışan bir quantum bilgisayara en azından 10 yıl uzaktayız. Ancak bugün duyurduğumuz pratik ve teorik araştırmalar, bizi gerçeğe bir adım daha yaklaştıracak önemli bir kilometre taşını oluşturuyor. Quantum bilgisayarını gerçeğe dönüştürmek için ileri düzeyde elektronik ve fizik bilimini bir araya getirmek gerekiyor.” dedi.
Bilgisayar uzmanları ve fizikçiler, 1980’li yıllardan bu yana klasik bilgisayarlarda yapılan işlemlerin çok daha hızlı gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak quantum bilgisayarlarıyla ilgili çalışmalar yürütüyorlar. Lakin quantum bilgisayarlarındaki bitleri oluşturan qubit serilerinin istikrarsız olmaları sebebiyle, bugüne kadar istenilen hedefe hiç ulaşılamadı.




10 yilsa gene iyi. Şu quantum bilgisayarlarını bir yapsınlar, işte o zaman teknoloji göreceğiz.
kısaca 10 yıla kalmaz piyasanın adını koyucam demiş amd ar-ge bütçesinide kıstıgından beri zaten gözümde bitti evet daha elle tutulur teknolojilere yatırım yapıyorlar ama intelin bugünlere gelmesini saglayan geçmişte imkansız dedigimiz teknolojilerin geliştirmesi için ar-ge bütçesi ayırması olmadımı bugünde aynı şekilde yine imkansız dedigimiz henüz elle tutulur bir ürün olmayan teknolojilere yatırım yapıyorlar ama bu quantum olayıda öngörülerindeki gibi gerçekleştirilebilirse piyasayı alt üst eder ama çok uzun zamandır denenen ama bir türlü istenilen başarı yakalanamayan bir teknoloji ama 10 yıla çözülecegine bende inanıyorum başaralı bir yatırım