Anasayfa Haber Sanal Gerçeklikte Bir Adım Daha İleri Gidildi

Sanal Gerçeklikte Bir Adım Daha İleri Gidildi

CableRobot simülatörü ile sanal gerçeklik, yalnızca gözlere ve kulaklara değil, tüm vücuda hitap ediyor.

Sanal gerçeklik cihazları önümüzdeki yılların en popüler oyun ekipmanlarından biri olacak gibi görünüyor. Her geçen gün daha çok firma bu konuda yatırım yapıyor ve kullanıcılar şimdiden epey ilgi gösteriyor. Lakin çoğu sanal gerçeklik cihazı, kullanıcının yalnızca gözleri ve kulakları tarafından hissedilebilecek şekilde dizayn ediliyor. Vücudun geri kalanının pek bir işlevi olmuyor. Max Planck Enstitüsü’nde geliştirilen CableRobot adlı bir simülatör, sanal gerçekliğe yepyeni bir boyut getiriyor.

Simülatörde bir kullanıcı karbon fiberden yapılma bir kafesin içerisinde oturuyor ve kafasına bildiğimiz sanal gerçeklik cihazlarından birini geçiriyor. Optik takip sistemine sahip kablosuz sanal gerçeklik cihazı, kullanıcının hareketlerine bağlı olarak tüm platformu harekete geçiriyor. Örneğin kullanıcı oyunda sağa dönüyorsa, platform da sağa dönüyor ve böylece bambaşka bir sanal gerçeklik deneyimi ortaya çıkıyor. Simülasyon şimdilik bazı uçuş ve yarış oyunlarıyla entegre edilmiş durumda.

CableRobot simülatörü prototip aşamasında olduğundan, şimdilik satışa çıkmaktan çok uzakta. Zaten öyle bir şey olsa bile ebatları ve tahmin edilebileceği üzere yüksek maliyeti nedeniyle ancak süper zenginlerin evlerini süsleyebilir. Simülatörün nasıl çalıştığıyla ilgili bir videoyu aşağıdaki bağlantıdan seyredebilirsiniz.