Anasayfa Haber Android 6.0 Marshmallow Çok Yakında Geliyor

Android 6.0 Marshmallow Çok Yakında Geliyor

Android 6.0 Marshmallow, 5 Ekim’den itibaren Nexus cihazlara yüklenebilecek.

Google, yeni Nexus akıllı telefonları ve tabii ki beraberinde gelecek yeni nesil mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow’u 29 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Etkinliğe bu kadar az bir zaman kala yeni tanıtılacak ürünler ve servislerle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre mevcut Nexus akıllı telefon kullanıcıları büyük güncellemeyi almak için fazla beklemeyecek. Yeni Android güncellemesi 5 Ekim’den itibaren kullanıma açılacak.

Mevcut Nexus modellerinden Nexus 5 ve Nexus 6 kullanıcıları 5 Ekim’de yeni güncellemeyi telefonlarına indirebilecekler. Samsung, LG, Sony ve HTC gibi Android telefon üreticisi markalara ait modellerin güncellemeyi ne zaman alacağı ise tamamen firmalara kalmış durumda.

Nexus cihazları, hiçbir geliştirmenin yer almadığı saf Android işletim sistemi kullandığı için güncellemeler hazır olduktan çok kısa bir süre indirilmeye açılabiliyor. Ancak diğer telefonlarda firmaların kendi arayüzleri yer aldığından, yeni güncellemelerin entegre edilmesi biraz daha uzun sürebiliyor.