Anasayfa Haber Amazon’dan Google ve Apple’a Ambargo!

Amazon’dan Google ve Apple’a Ambargo!

Amazon sitesinde Chromecast, Nexus Player ve Apple TV cihazlarının satışını yasakladı.

Dünyaca ünlü online alışveriş sitesi Amazon, oldukça tartışılacak bir karara imza etti. Amazon, Google’ın Chromecast ve Nexus Player ile Apple’ın Apple TV dijital medya oynatıcılarının satışına yasak getirdi. Firma tedarikçilerine yolladığı e-postalar ile bu ürünlerin satışının ay sonuna kadar durdurulması gerektiğini bildirdi.

Amazon, bu cihazların kendi video yayın servisi olan Prime Video ile destekli olmamasını yasağa gerekçe olarak gösterdi. Firmanın söylediğine göre Prime Video desteklemeyen cihazları Amazon üzerinden satmak müşterilerde kafa karışıklığı yaratabilir. Prime Video’yı destekleyen Roku, Xbox ve PlayStation’ların satışına ise devam edilecek.

Resmi açıklamaları bir kenara bırakırsak, Amazon’un yakın zamanda tanıttığı kendi dijital medya oynatıcı olan Fire TV’yi rakipsiz bırakmak istediği açıkça görülebiliyor. Ayrıca Apple TV, Chromecast ve Nexus Player istese de Prime Video’yu desteklemiyor. Çünkü Amazon bu platformlar için uygulama geliştirmeyi reddediyor. Halbuki hem Google, hem de Apple tüm geliştiricilerin kendi cihazlarıyla uyumlu uygulama geliştirebilmesine izin veriyor.