Anasayfa PC ASUS EZ Flash 3 BIOS Güncelleme Rehberi

ASUS EZ Flash 3 BIOS Güncelleme Rehberi

Yeni nesil ASUS anakartlarda EZ Flash 3 ile nasıl BIOS güncellemesi yapılır ?

Bilgisayarlar hayatımıza ilk girmeye başladığında anakartların BIOS’unu güncellemek epey zor ve karmaşık bir işlemdi. İşlemin ilk başlarda disketler ile gerçekleştirlmesi en büyük sorunlardan biri idi. Bunun farkında olan bazıları, yıllar boyunca kullanıcıları korkutarak bu işlem üzerinden para kazanmaya çalıştı. Her ne kadar disket ile BIOS güncellemenin riskinden bahsetmek mümkün olsa da bu yöntem tarihe karışalı 10 yıldan fazla oluyor. USB’nin PC’lere gelmesinden beri, hatta optik sürücülerden beri bu işlem disket sürücüye gerek olmaksızın kolayca gerçekleştirlebiliyor.

Günümzde geldiğimiz noktada ise çift BIOS yongaları, sadece 24 PIN güç bağlantısı takılıyken bile yongayı programlayabilen sistemler ile BIOS güncellemek artık bir risk olmaktan çıkmış durumda. ASUS’un EZ Flash 3 teknolojisi de bu konuda gelinen son noktalardan bir tanesi. EZ Flash 3 sayesinde USB bellekten, sabit diskten ya da doğrudan internetten BIOS güncellemesi yapmak mümkün. Bu rehberimizde ise EZ Flash 3 ile USB bellekten nasıl BIOS güncellemesi yapılacağına bakıyoruz.

  • 00:07 – Z170 Pro Gaming anakart
  • 00:44 – Advanced Mode kısmına giriş ve Tool sekmesine geçiş
  • 00:56 – EZ Flash 3 Utility
  • 01:15 – USB bellekteki BIOS dosyasının seçilmesi
  • 01:30 – BIOS güncelleme işlemine başlıyoruz
  • 01:45 – Güncelleme bitti, PC yeniden başlıyor
  • 01:50 – İkinci BIOS güncelleme aşaması
  • 02:10 – Üçüncü aşamada aynı BIOS dosyasını tekrar sçip güncellemeye başlıyoruz. Bu defa işlem daha kısa sürecektir.
  • 02:46 – F1 ile BIOS’a giriş
  • 02:58 – Güncel BIOS sürümündeyiz!

15 Yorumlar

  1. 02:49 Acaba mi dedigim anlardan biri… Her BIOS güncelledigimde o 3-4 saniyelik bekleme yokmu? Ömürden ömür aliyor acaba olmadimi, chip’imi yaktik diye olmaz olmaz sorular kafamda… Bir yusuf yusuf hali yani… :)

  2. Yine alakasız bir soru soracağım ama bu konu hakkında bilgi bulamadım. Intel xeon işlemciler hangi amaçla kullanılır ? Ben mühendislik ve oyun için bilgisayar toplayıp bu işlemciyi kullansam yanlış mi olur, gereksiz mi olur yoksa saçma mı olur ?

  3. Recep abi Merhaba,

    Bende Asus Rog Maximus 7 hero anakart kullanıyorum. Ayrıca Asus Rog Front Panel kullanıyorum. Panelin kasa bağlantıları yapıyorum. Panel çalışıyor. Ama panelde değişiklik yapamıyorum.( Fan hızını değiştirme,Cpu voltage arttırma gibi).Sebebi nedir acaba.- ?

    Yardımcı olur musun

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version