Anasayfa Haber Battlefront İçin Daha Fazla Sunucu Eklenecek

Battlefront İçin Daha Fazla Sunucu Eklenecek

Electronic Arts’ın yeni Star Wars Battlefront için daha fazla sunucuyu devreye sokmayı planladığı bildiriliyor.

Uzun süredir beklenen yeni Star Wars Battlefront geçtiğimiz günlerde halka açık Beta testine başladı. Windows PC kullanıcıları için sadece iki haritayla başlayan test, Electronic Arts yönetiminin beklemediği kadar büyük ilgi gördü. Tabii bu büyük ilginin sonucu olarak da oyun sunucuları aşırı yüklendi ve çoğu kullanıcı oyuna giremedi.

Battlefront multiplayer ağırlıklı bir oyun olduğundan, oyuncuların rahatça maçlara girebilmesi için otomatik bir maç bulma sistemi kullanılıyor. Haliyle oyuncular hangi karşılaşmaya katılacakları konusunda pek fazla kontrol sahibi değiller. Ancak sunucular aşırı yoğun olduğunda bu sistem çok da başarılı çalışamıyor.

Electronic Arts bu yüzden Battlefront için daha fazla multiplayer sunucuyu devreye sokma kararı almış. Bu karar Beta testi süresince kademeli olarak uygulamaya konacak. Bunun da ötesinde, oyunun çıkış tarihine yönelik hazırlık da yapılacak. Daha önce Battlefield 4 gibi benzer DICE oyunlarında da yaşanan sunucu sıkıntısının bu şekilde biraz olsun aşılması hedefleniyor. Ancak geçmiş tecrübelerimiz bize çok da ümitli olmamak gerektiğini hatırlatıyor.