Anasayfa Haber Firefox, Multimedya Eklentilerine Desteği Kesiyor

Firefox, Multimedya Eklentilerine Desteği Kesiyor

Chrome ve Edge’den sonra Firefox da”web plugin” olarak bilinen multimedya eklentilerine olan desteği keseceğini duyurdu.

Firefox web tarayıcısının geliştiricisi Mozilla, kendi blog sitesi üzerinden 2016 yılı sonuna kadar hemen hemen tüm web plugin’lere desteğini çekeceğini açıkladı. Bu kapsamda Firefox kullanıcıları, Java ve Silverlight gibi platformlara elveda diyecekler. Yalnızca desteğin çekilmesi neredeyse imkansız olan Adobe’un Flash platformuna istisna gösterilecek.

Eskiden beri tarayıcılar tarafından doğuştan destek sağlanmayan web plugin’leri, web deneyiminin tamamlayıcı bir parçası olarak yer alıyorlar ve genelde arka plandaki multimedya içeriğinin oynatılmasında işlev sağlıyorlar. Lakin HTML5 ile beraber tarayıcılar, 3D oyunlarını kendileri render edebilir hale geldiler ve web plugin’ler büyük ölçüde önemini yitirdi.

Google da Chrome web tarayıcısı için bir süre önce web Plugin desteğini kaldıracağını açıklamıştı. Hatta Chrome, Flash dışı tüm içerikleri varsayılan ayar olarak devre dışı bırakıyor. Ayrıca Microsoft’un yeni tarayıcısı olan Edge de destek vermeyen tarayıcılar arasında yer alıyor.