Anasayfa Haber Oculus Rift İçin Yüksek Satış Tahminleri Yapılıyor

Oculus Rift İçin Yüksek Satış Tahminleri Yapılıyor

Analistler piyasaya çıktığında sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift’e büyük ilgi gösterileceğini düşünüyor.

Pek çok kişinin merakla beklediği sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift’in tüketici sürümü önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulacak. Bir Kickstarter projesi olarak yola başlayan ve Facebook’un satın almasıyla çalışmalarına hız verilen Oculus Rift, şimdiden pek çok oyun ve uygulama için destek sağlıyor. Bu da Oculus Rift’i en çok ilgi gösterilen sanal gerçeklik cihazlarından biri arasına getiriyor.

Analistler de cihazın oldukça başarılı işler çıkaracağı kanaatinde. Credit Suisse adlı bir analiz firmasının açıkladığı rapora göre, Oculus Rift yalnızca 2016 yılında 5 milyondan fazla adet satmayı başaracak. Bu rakamın yalnızca ilk yıl için oldukça başarılı olacağını söylemek mümkün. Zira sanal gerçeklik cihazı pazarının temelleri önümüzde yıldan itibaren atılmaya başlanacak. Yatırımların devam etmesi halinde önümüzdeki yıllarda daha da rağbet görecektir.

Oculus Rift’in tam çıkış tarihi ve fiyatı hala netlik kazanmış değil. Yalnızca firmanın açıkladığı son bilgiler doğrultusunda en azından 350 dolar olacağını biliyoruz. Fiyatın daha da yüksek olması, analistlerin tahminlerini tamamen boşa çıkarabilir.