Anasayfa Haber Apple Otomobil Ucuz Olmayacak

Apple Otomobil Ucuz Olmayacak

Analistlere göre Apple’ın elektrikli otomobili 55.000 dolar civarında bir fiyattan satışa sunulacak.

Apple’ın Project Titan adı altında elektrikli otomobil üretme çalışmaları olduğu uzun zamandır biliniyor. Konuyla ilgili bugüne kadar firma tarafından hiç ses çıkmasa da, olası bir Apple otomobiliyle ilgili her geçen gün daha çok haber duyuyoruz. Geçtiğimiz ay haberini yaptığımız üzere, Apple’ın projeyi 2019 yılına kadar tamamlamak istediği söyleniyordu. Söylentilerin gerçek olma ihtimali üzerinde duran bazı analistler, Apple otomobillerinin fiyatının ne kadar olabileceğiyle ilgili tahminlerini öne sürdüler.

Jefferies and Co. firmasındaki analistlerin tahminlerine göre Apple’ın elektrikli otomobilinin ortalama fiyatı 55.000 dolar civarında olacak. Eğer yüksek bulduysanız, bu yalnızca buzdağının görünen kısmı. Tahminlere göre Apple, sunduğu özelliklere bağlı olarak birden fazla model geliştirecek ve 55.000 dolardan çok daha pahalı modeller de olacak.

Analistlerin ayrıca satış rakamlarıyla ilgili tahminleri de var. Buna göre aracın piyasaya sürüldükten sonra ilk aşamada 200.000 adet satması bekleniyor. Apple otomotiv sektöründe tecrübesiz bir firma olduğundan, çoğu analist fazla bir beklentiye sahip değil. Ancak marka bilinirliği gibi önemli bir faktör sayesinde, Apple’ın ilk aracıyla Tesla’dan bile başarılı olabileceği de olasılık dahilinde.