Anasayfa Haber AMD’nin Efsane Mühendisi Samsung’a Geçiyor

AMD’nin Efsane Mühendisi Samsung’a Geçiyor

AMD ve Apple’da pek çok büyük işe imza atan Jim Keller, kariyerine Samsung’da devam edecek.

Bir mikroişlemci mühendisi olan ve AMD K7, AMD K8, Apple A4 ve Apple A5 gibi zamanın önemli işlemcilerine imzasını atan teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Jim Keller, geçtiğimiz ay AMD’deki görevinden ayrılma kararı almıştı. Keller’ın bundan sonra ne yapacağı ise bugüne kadar bilinmiyordu. Gelen son dedikodulara göre Keller, kariyerine Samsung’da devam edebilir. Samsung’un Keller’ı sonraki nesil mobil işlemcilerinin geliştirilmesinde kullanmak istediği söyleniyor.

Keller, özgeçmişi hayli dolu bir kişilik. 1998 yılına kadar DEC’de çalışarak Alpha 21164 ve 21264 işlemcilerinin tasarımında yardım eden Keller, sonrasında AMD’ye transfer oldu ve Athlon (K7) üzerinde çalışmalar yaptı. Ayrıca AMD K8 mikro mimarisi ve tasarımının baş mimarlığını üstlendi. 1999 yılında AMD’den ayrılarak SiByte firmasında işlemci tasarlamaya başladı.

SiByte’ın 2000 yılında Broadcom tarafından satın alınmasından sonra baş mimarlık pozisyonuna yükseldi ve 2004 yılına kadar burada kaldı. 2004 yılında düşük güç tüketimli mobil işlemciler üzerinde çalışmalar yapan P.A. Semi firmasında mühendislik bölümünün başkan yardımcılığı pozisyonunda işe başladı. Firmanın 2008 yılında Apple tarafından satın alınmasıyla Apple A4 ve Apple A5’i tasarlayan ekibe katıldı. Son olarak 2012 yılında yeniden AMD’ye döndü ve yeni Zen mimarisinin tasarlanması üzerine çalışmalar yürüttü.