Anasayfa Haber Samsung Galaxy View Resmen Tanıtıldı

Samsung Galaxy View Resmen Tanıtıldı

Samsung, özellikle film izlemek isteyenler için geliştirdiği 18,4 inçlik dev ekranlı tabletini duyurdu.

Uzun zamandır varlığı hakkında dedikodu haberler çıkan ve en son geçtiğimiz günlerde basın fotoğrafları internete sızdırılan dev ekranlı Samsung tableti nihayet resmileşti. Firma 18,4 inç ekrana sahip Galaxy View adlı yeni tabletini tanıttı.

Samsung Galaxy View 18,4 inçlik TFT LCD ekranıyla 1080p çözünürlük sunuyor. Bu da 123 PPI (piksel yoğunluğu) değerine sahip olduğu anlamına geliyor. Cihazın içinde ise firmanın kendi işlemci modellerinden 1,5 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Exynos 7580 işlemci, 32 GB/64 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği ve 2 GB RAM yer alıyor. Ön yüzünde 2,1 MP’lık kameraya sahip Galaxy View, 5.700 mAh bataryası ile 8 saate kadar aralıksız video izleme imkanı sunabiliyor. 11,9 mm kalınlığında ve 2,65 kg ağırlığındaki tabletin işletim sistemi Android 5.1 Lollipop.

Galaxy View ağırlıklı olarak film izlemek isteyenler için geliştirilmiş bir tablet. Samsung, kullanıcı aradığı dizi ve filmleri daha kolay bulabilsin diye özel yazılımlar eklediğini de belirtiyor. Cihazı bir nevi portatif bir televizyona da benzetebiliriz. Ebatları ve kilosu itibari ile günlük hayatın her alanında kullanılabilecek bir tablet sayılmaz. Ancak arka tarafındaki tutma yerinden kaldırılarak bir iş çantası gibi başka yere taşımak mümkün oluyor. Samsung cihazın fiyatı ve çıkış tarihi hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak söylentiler 32 GB modelinin 599 dolar fiyatla çıkabileceği yönünde.