Anasayfa PC MSI M-Flash BIOS Güncelleme Rehberi

MSI M-Flash BIOS Güncelleme Rehberi

Yeni rehberimiz ile MSI anakartlarda M-Flash ile kolayca BIOS güncellemesi yapabilirsiniz.

Anakart BIOS güncelleme işlemi günümüzde artık inanılmaz derece basite indirgenmiş durumda. Güncel BIOS’u indiriyorsunuz, USB belleğe kopyalıyorsunuz ve bellekteki BIOS’u seçip güncellemeye başlıyorsunuz. MSI’ın M-Flash özelliği de bu basit yöntemlerden bir tanesi.

Güncel MSI anakartlarda BIOS güncellemesi için yapmanız gerekenler:

  1. Firmanın sitesinden güncel BIOS sürümünü indirmek.
  2. İnen dosyayı klasöre çıkarmak.
  3. Klasör içindeki ana BIOS dosyasını USB belleğe kopylamak.
  4. PC’yi yeniden başlatıp BIOS’ta M-Flash uyglamasını açmak.
  5. USB belleğinizi ve daha sonra da içindeki dosyayı seçip güncellemeye başlamak.
  6. Bu işlemlerden sonra PC otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

 

36 Yorumlar

  1. Güncelleme sonrasında Bios’un görüntüsü değişti. Acaba bu yeni tema mı yoksa hep öyle mi kalıyor. Bios sürümünü değiştirmeden eski görünüme dönmek mümkün mü?

  2. Bende Asus m5a97 le r2.0 var aıı suıte 2 vardı ve fan xpertten fanları kontrol edebiliyodum fakat bıosun guncel surumunu usb ile guncelledikten sonra program desteklemiyor uyarısı veriyor fanları görmuyor

  3. Yeni video hemen izlemeliyim :) Daha çok sistem toplamaya ağırlık verseniz olmazmı ?Mesela 3000 tl ye gtx 970 tabanlı en iyi sistemi toplasanız ?

  4. Recep Bey Merhaba;

    Benım ıstegım bıraz konu dısı olacak ama en guncel konunuz bu oldugu ıcın burdan danısma ıstedım.

    Sorun şu bende suan Packerd Bell TS44SB model laptop var ve Insyde H20 bıos mevcut bıos surumu ıse 1.07 halıyle mac os x kurmak ıstedım ve usb clover’ı yukledıkten sonra bıos yuzunden clover boot olmuyor sıyah ekranda 5 yazıyor ve bekledıkten sonra yenıden bılgısayar baslıyor dıger baska laptop ta denedıgım zaman ıse clover boot oluyor ve acılıyor acaba benım kullanmıs oldugum laptop ta bılgınız dahılınde bıos a yapılcabılecek bır mudahele varmı yazılımsal olarak.

    Teşekkürler.

  5. Forumda zırt pırt uyarı cezası alıyor olmak ne saçmalıktır böyle. Bunu düzeltin. SAÇMA SAPAN ŞEYLERE CEZA ALMAKTAN BIKTIM. Küfür yok hakaret yok yok noktalı virgül koymadın büyük yazamadın bunlardan ceza mı verilir arkadaş.

  6. recep bey çok basit bi soru sormak istiyorum. benim anakartım işlemci overclokluyken hiç bi şekilde çökme yaşamıyoken son günlerde pat diye çöküyo, ben bios güncellemesine bağlıyorum. sürümüm 1.60 ve şuan 1.9 unda üzerinde 1.B çıkmış sanırım. Sorum şu direk 1.B sürümünümü indirip kuriyim yoksa hepsini tek tekmi kuriyim?? (Msi m7 – i5 6600k 4.7 – 16 gb ram – gtx 960 verdiğiniz öreneklere göre kurmuştum sistemimi tşk bu arada)

  7. Ben biosu güncellerken (live update 6) ile elektirik kesintisi oldu Şuan anakart görüntü vermiyor ne yapabilirim. Anakart model: msı 970a g43

  8. Diyelim bios’umuz 1.5 fakat 1.7 sürümü çıktı aradaki 1.6 yı da yüklememiz gerekir mi yoksa arada fark olsa dahi direk en son sürümümü kurmalıyız ?

  9. Recep hocam merhaba, msi 990fxa gaming anakartim var. Bios surumu 1.3 ten 1.4 e yuksetlmek istiyorum fakat m-flashtan yeni surum dosyayi secip update dedigimde donup kaliyor. Ne mouse, ne klavye isiklari yanip sonuyor. Sizce sikinti nedir ?

  10. recep hocam benim bilgisayarım bios sürümü aşırı eski nasıl güncelliyecegimi bilmiyorum ana kart biosunun güncelini indiriyorum usb flash belleğe atıyorum am a nası güncelliyeceğimi bilmiyorum biosa giriyorum öle kalıyorum..

    anakart özelliklerim;

    MSI
    Model G41M-P33 Combo(MS-7592) (CPU1)
    Sürüm 7.0
    Yonga Tedarikçisi Intel
    Yonga Modeli G41
    Yonga Revizyonu A3
    Güneyköprüsü Tedarikçi Intel
    Güneyköprüsü Modeli 82801GB (ICH7/R)
    Güneyköprüsü Revizyon A1

  11. Hocam ben bios u güncelledikten sonra siyah ekranda kaldı yaklaşık 1 saat bekledim o şekilde ama ekran gelmedi bende kapatıp açtım yine aynı şekilde PC normal bir şekilde çalışıyor ama ekran yok yardımcı olursanız sevinirim sevrise göndermeden kurtarma imkanım varmı ?
    Anakart MSI Z170A GAMING M7

  12. Hortlatıyorum ancak altta biri MSI Z170A GAMING M7 kullanmış ekran falan gelmemş bendede aynı ana kart var ondan korkuyorum bir sıkıntı olur mu olmaması için ne yapmalıyım

  13. PC açıldıktan sonra Error Code 1 !! Bios not ready !! Can’t connect to Bios !! adında bir hata alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

  14. hocam bişey sorucam bende msi aegis 3 var bios sürümü 8.00 msi sitesinde güncel versiyonu 960 sizce güncellesem bana sıkıntı çıkarır mı ?

  15. Merhaba nocam bende A320M PRO-VD PLUS anakartli rayzen 5.1400 işlemcili bı Exper PC var buna Windows 7 32 bir kuruyorum USB portlarını görmüyor çözüm ne bana yardımcı olurmusunuz

  16. Ekran kartını çıkaramıyorum onun yerine güç kablolarını çıkarsam, anakarta görüntü kablolarını bağlasam olmaz mı?

  17. MSI B450m PRO M2 anakartıma bios güncellemesi yaptım (beta versiyonmuş) başarılı oldu gözükmekte cpu-z gibi yerlerden kontrol ettim yanlız windows hoşgeldiniz ekranına kadar kaç monitör denediysem kessinlikle görüntü alamıyorum. downgrade etmem gerekiyor ama bios ekranında görüntü alamadığım için de birşey yapamıyorum. Herhangi bir şekilde windows üstünde bios downgrade etmek için program bulabilir miyim. yoksa anakartım çöp mü oldu? (Not: Anakart üstünde bios flash tuşu yok)

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version