Anasayfa Haber Toyota Otonom Araçlara Yöneliyor

Toyota Otonom Araçlara Yöneliyor

Toyota uzun süre dirense de, en sonunda otonom araçlara yatırım yapma kararı aldı.

Japon endüstri devi Toyota ülkemizde otomobilleriyle tanınsa da, aslında robotik teknolojileri dahil pek çok alanda yatırımları olan bir şirket. Ancak buna rağmen firma uzun süre boyunca otonom araçlar ve otomobil yapay zekası gibi konularda yatırım yapmadı.

Toyota’nın bu kararının ardında şirket başkanı Akio Toyoda’nın olduğu bir sır değildi. Toyoda uzun süre otonom araç fikrine sıcak bakmamıştı. Ancak değişen küresel trendler karşısında Toyoda’nın da fikri değişmiş gibi görünüyor. Nitekim Toyota tarafından önümüzdeki beş yıl içinde otonom araçlar konusuna 1 milyar dolarlık araştırma ve geliştirme bütçesi ayrıldığı açıklandı.

Yeni kurulan Toyota Research Institute bu konudaki çalışmaları yürütecek olan kurum olacak. Başına eski bir MIT profesörü olan Gill Pratt’ın geçirildiği kurum, Amerika’daki MIT ve Stanford gibi teknoloji fabrikası üniversitelere yakın laboratuvarlar açacak. Bu üniversitelerle yapılacak işbirliği sonucunda Toyota’nın da kendi otonom otomobil modellerini geliştirmesi hedefleniyor.