Anasayfa Haber NSA Bulduğu Açıkları Bildiriyormuş

NSA Bulduğu Açıkları Bildiriyormuş

Amerikan istihbarat örgütlerinden NSA, yazılımlarda bulduğu hataları büyük oranda yazılım şirketlerine bildirdiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri çok sayıda istihbarat örgütüne sahip. Bunlardan NSA hem ülke içinde, hem de dünya çapında elektronik dinleme yapmak ve istihbarat toplamak gibi konularda çalışıyor. Sık sık küresel skandalların patlamasına sebep olan NSA, arada bir havayı yumuşatmak için ılımlı açıklamalar da yapıyor.

NSA yönetiminden gelen son açıklama, ajansın görev esnasında pek çok yazılımın açık noktasını keşfettiği gerçeği üzerine oldu. Ana işi bu güvenlik açıklarını bulmak ve kullanmak olan ajans, sık sık bu açıkları bildirmeyerek kamu güvenliğini tehlikeye atmakla suçlanıyor. Ajanstan gelen açıklama ise, bulunan açıkların %91 oranında ilgili kuruluşlara bildirildiği yönünde oldu.

Geri kalan %9 ise ajans bildirmeden kapatılan ya da ulusal güvenlik sebebiyle bildirilmesi mümkün olmayan açıkların oranını oluşturuyormuş. Tabii NSA tarafından yapılan açıklamayla cevabı verilmeyen sorular da var. Bu sorulardan biri, ajansın bulduğu güvenlik açıklarını bulduktan ne kadar süre sonra rapor ettiği. Diğeri ise ajansın bu açıkları bulduktan sonra istihbarat elde etmek için ne kadar kullandığı. Bu cevaplar da büyük ihtimalle ulusal güvenlik kapsamında asla ortaya çıkmayacak.