Anasayfa Haber Lenovo Zor Günler Geçiriyor

Lenovo Zor Günler Geçiriyor

Çinli teknoloji devi son 6 yıldır ilk kez para kaybetti ve işten çıkarmalara başlamak zorunda kaldı.

2015 yılı Lenovo için pek de kârlı geçmiyor. PC pazarındaki genel yavaşlamanın, markanın satışlarını geçen yıla göre %17 oranında düşürdüğü ortaya çıktı. Tabii bu satış kaybında Lenovo’nun bilgisayarlarında birden fazla defa casus yazılım çıkmış olmasının payının da olduğu düşünülebilir.

Ancak şirketin son mâli çeyrekte 714 milyon dolar kaybetmiş olmasının esas sebebi telefonlar gibi görünüyor. Motorola markasını satın almak şirkete hiç ucuza mal olmamış. Çin pazarında rahatça satılan Lenovo telefonların yabancı ülkelerde istenen satışa ulaşamaması da şirkete ikinci bir darbe vurmuş. Lenovo’nun depolarında satılmadan bekleyen telefonların değerinin 300 milyon doları aştığı tahmin ediliyor.

Lenovo bir süre önce telefon tasarım ve satış işini tamamen Motorola markası altından yürütmeye karar vermişti. Ancak bu kararın hayata geçirilmesi zaman alacak gibi görünüyor. Bu arada kan kaybını durdurmaya çalışan şirketin önümüzdeki günlerde dünya çapında binlerce personeli işten çıkarmaya hazırlandığı da biliniyor.