Anasayfa Haber Sharp Zor Zamanlar Geçiriyor

Sharp Zor Zamanlar Geçiriyor

Japon elektronik devi Sharp, içinde bulunduğu krizi aşabilmek için çalışanlarından yardım istedi.

Japonya’nın büyük markalarından biri olan Sharp, tablet, telefon, televizyon ve güneş paneli gibi teknolojik ürünleriyle tanınıyor. Ancak son yıllarda diğer Uzak Doğu markalarıyla rekabet etmekte zorlanan Japon firmaları arasında sıkça adı geçiyor. Çin, Güney Kore ve Tayvan markaları karşısında pazar payı kaybeden Sharp, hayli zor günler geçiriyor.

Bu fırtınayı atlatmak için çalışanlarının da özverisini talep eden Sharp yönetimi, onları alışverişlerinde kendi markalarına yönelmeye davet etti. Özellikle elektronik konusundaki alışverişlerini Sharp markasından yapmalarını isteyen yönetim, bu konuda belli hedefler de koymuş.

Bu listeye göre en üst düzey yöneticilerin Ocak sonuna kadar şirket ürünlerine en az 200,000 yen (yaklaşık 1,600 dolar) harcama yapmış olmaları bekleniyor. Orta seviye yöneticiler için bu rakam 100,000 yen (yaklaşık 800 dolar), diğer personel için ise 50,000 yen (yaklaşık 400 dolar) olarak belirlenmiş. Bu hedeflere uymak zorunlu tutulmamış, ancak Japon kültüründe yönetimden gelen ricalar genellikle emir kabul edilir.