Anasayfa Haber Japonya Depremi Yarı İletken Fabrikalarında Duraklamaya Neden Oldu

Japonya Depremi Yarı İletken Fabrikalarında Duraklamaya Neden Oldu

Japonya Depremi Yarı İletken

Analiz firması TrendForce kısa süre önce meydana gelen şiddetli Japonya depreminin Noto bölgesindeki yarı iletken fabrikalarında geçici ancak yönetilebilir bir duraklamaya neden olduğunu açıkladı. Firma önceki yıllarda yaşanan pek çok aksaklıktan sonra depremin etkilerini “kontrol edilebilir” olarak tanımlıyor.

MLCC üreticisi TAIYO YUDEN, silikon gofret üreticileri Shin-Etsu ve GlobalWafers ile Toshiba ve TPSCo gibi fabrika üreticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda şirketin 7.5 büyüklüğündeki depremin vurduğu Ishikawa bölgesinde tesisleri bulunuyor.

Shin-Etsu ve GlobalWafers, kristal büyütme ile ilgili yaptıkları iş depreme karşı hassas olduğu için tesislerini denetim için kapattı. TrendForce’a göre çalışmalarının çoğu Fukushima’da yapılıyor. Bu nedenle depremden minimum düzeyde etkileniyorlar.

TPSCo ayrıca her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol etmek için Uozu, Tonami ve Arai’deki fabrikalarını kapattı ve Toshiba da Kaga tesisini kontrol ediyor. TAIYO YUDEN’in 7 şiddetindeki depremlere dayanacak şekilde tasarlanan Niigata fabrikası, şirkete göre herhangi bir ekipman hasarına maruz kalmadı.

TrendForce, depremin etkisinin ilgili tüm şirketler için yönetilebilir olacağına inanıyor. Yarı iletken endüstrisinde bir gerileme olduğunu ve yoğun olmayan bir sezonda olduklarını, dolayısıyla hepsinin toparlanmak için zamanları olacağını belirtti. Ayrıca, fabrikaların çoğunun yapısal toleransları dahilinde olan 4 ila 5. seviye sismik aktivitenin yaşandığı bölgelerde olduğu ve bu nedenle hasarın asgari düzeyde olması gerektiği belirtildi.