Anasayfa Haber Bethesda, Oyuncuları Hilelere Karşı Uyardı

Bethesda, Oyuncuları Hilelere Karşı Uyardı

Bethesda yönetiminden Pete Hines, Fallout 4 kullanıcılarını konsol komutları konusunda açıkça uyardı.

Bethesda tarafından çıkarılan Fallout 4, sahip olduğu pek çok hataya rağmen hayli iyi bir performans gösteriyor denebilir. Şirket oyun için hazırlanan ilk büyük yamanın Beta sürümünü kullanıcılara açtı, ancak bu arada yönetimden bir de uyarı geldi.

Fallout 4’ün yapımındaki kilit isimlerden olan Pete Hines verdiği bir röportajda, PC oyuncularını konsol komutlarının kullanımında dikkatli olmaları yönünde uyardı. Konsol komutlarının bilinçsiz kullanımın oyunu ve hatta kayıt dosyalarını bozabileceğini söyleyen Hines, oyuncuların Save dosyalarını yedeklemelerini tavsiye etti.

Bethesda’nın pek çok oyununda olduğu gibi, Fallout 4’te de klavyedeki çiftli tırnak işareti tuşuna basarak komut konsolunu açmak mümkün. Bu konsol aslında tasarımcılar tarafından oyunu yapar ve test ederken kullanılıyor. Bu test komutlarından bazıları hile niyetine de kullanılabiliyor, bunların bir listesini ilgili haberimizde bulabilirsiniz.

Ancak önceki Bethesda oyunlarında da olduğu gibi, Fallout 4 oynarken de bu komutları yanlış kullanmak, oyunu ciddi şekilde sakatlayabiliyor. Tabii bu durum sadece Windows PC kullanıcılarını ilgilendiriyor. Oyunun Xbox One ve PS4 sürümlerinde konsol erişimi açık değil.