Anasayfa Haber Nvidia, GT 930 Kartları Çıkarmaya Hazırlanıyor

Nvidia, GT 930 Kartları Çıkarmaya Hazırlanıyor

Nvidia’nın yeni yılda çok düşük bütçeli GT 930 ekran kartlarını piyasaya çıkaracağına dair söylentiler var.

Nvidia tarafından 2016 başında piyasaya çıkarılacağı iddia edilen yeni GeForce GT 930 ekran kartlarının çok düşük bütçeli çözümler arayanlara yönelik olacağı tahmin ediliyor. Şirket daha önce de benzer bir strateji izlemişti. 900 serileri çıkmadan hemen önce, GT 730 modeli satışa sunulmuştu. GT 930 modelinin de bunun yerini alacağı iddia ediliyor.

2016 başında çıkacağı söylenen GT 930 ekran kartında sadece Maxwell değil, daha eski olan Kepler ve Fermi mimarisi işlemcilerin de kullanılacağı fısıldanıyor. Buna göre GT 930 adı altında satılacak olan kartların içinde Maxwell GM108, Kepler GK208 ya da Fermi GF108 grafik işlemcilerden birini bulmak mümkün olacak.

Nvidia bu kartla en düşük bütçeli tüketiciyi hedefleyecek. Bu kesim genellikle temel ofis ya da ev kullanımı için bilgisayar alan, grafik performans konusuna da fazla önem vermeyen kullanıcılardan oluşuyor. Ancak AMD ve Intel tarafından işlemcilere gömülen tümleşik grafik çözümlerinin güçlerinin giderek artması, bu pazarın hızla daralmasına sebep oluyor. Bu yüzden de GT 930 türünün son örneği olabilir.

 

14 Yorumlar

    • Kartın 4 GB sorunu yoktur. Dilediğiniz bench testine bakabilirsiniz. 3.5GB Vram’i geçtiği zaman biraz yavaşlıyor kart o kadar. Bu haliyle bile R9 390 8GB’ın kuyruğunda seyrediyor.

      • Ben Gtx970 Kötülemiyorum. Tek yapmaları gereken Kalan 512MB modül belleği’de diğerleri gibi Hızlı olmasını sağlamak. Bazı Kullanıcılar Hem bu sorunu hemde Bir ses Çıkarma Sorunundan dolayı şikayet ediyorlar. Ne sorunuydu tam olarak hatırlayamıyorum.
        Aslında Onu Gtx970ti yapmadan bile çözebilirler ama Uğraşmıyorlar. Sadece Bellek sorunu ve CW sorunu’muydu? Neydi? Onu düzeltirlerse Daha çok tercih edilebilir bir kart olacağı kesin. Çünkü Fiyatına göre performansı Çok iyi.

        • Yeniden döküm yapmaları lazım gpu çekirdeğiyle ilgili bir durum. Adam zaten satacağını sattı bundan sonra böyle bi işe girmez

        • Kartın C.W sorunu GPU kaynaklı bir sorun değildır. MSI, Asus ve Galax gibi markaların bobinlerinden kaynaklanan bir sorundur. GPU ile alakası yoktur yani C.W’nin. Evet, kartın 512 MB Vram’i diğerlerinden yavaş çalışıyor ama sosyalde bu kartı kullanıp 6 GB Vram isteyen Shadow Mordor’u oynayan bir dünya oyuncu var. 4 GB Vram’i aşan oyunları sorunsuz oynatan ve buna rağman 8 GB Vram’e sahip R9 390’ın 2-3 FPS arkasından gelen bir karttan bahsediyoruz. Normal bir kullanıcının 512 MB Vram yavaşlamasından dolayı performans düşüklüğünü anlaması mümkün değil. “Bu ayarlarda bu FPS’i alıyorum. Ayarları şu kadar yükseltirsem 100 FPS almam lazım. Matematiksel olarak durum bu ama ben 95 veya 92 FPS alıyorum.” diyen hayatı oynadığı oyunlardan ibaret olan, kafayı bu tarz hesaplarla yakmış birisi ancak bu farkı anlar. Adamın birisi kartta Vram sorunu var dedi, bu sorunu hayatı boyunca asla göremeyecek olan insanlar ile birlikte KELEBEK ETKİSİ şeklinde yayıldı bu bilgi. Kartta sorun olsaydı eğer Recep ve Ali abi her incelemede bu sorundan bahsederlerdi.

          Not: Kartı kötülemediğinizi biliyorum. Sadece toplumda yanlış yorumlananbir bilgiyi yok etmeye çalışıyoruz.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version