Anasayfa Haber Oculus Rift Geliştiricilere Dağıtıldı

Oculus Rift Geliştiricilere Dağıtıldı

Merakla beklenen VR seti Oculus Rift’in 1.0 sürümü geliştiricilere dağıtımı tamamlandı.

Oculus Rift, ilk duyurulduğu günden bu yana oyun endüstrisi için yeni bir çağın habercisi olarak görülüyordu. Dünya genelinde oyuncuların kullanmak için can attığı bu yeni teknoloji, 2016 yılı içinde nihai sürümüyle kullanıcılara sunulacak. Oculus Rift için oyun geliştiren geliştiricilere ise öncelik tanınıyor. Oculus tarafından yapılan açıklamaya göre Rift’in SDK 1.0 sürümü, daha önceden kayıt yaptırmış geliştiricilere dağıtıldı.

Bu dağıtılan sürüm, oyunlarını Oculus Rift’in çıkışıyla birlikte yayınlamayı planlayan geliştiriciler için. Oculus’un yaptığı açıklamaya göre cihazın çıkışından sonraki bir tarih için oyun geliştirenlere DK2 ve SDK 0.8 sürümü halen yeterli imkan sunuyor. Henüz geliştirme kitini almamış geliştiriciler ise Oculus’un başvuru formunu kullanabilir.

Oculus Rift’in nihai sürümünün 2016’nın ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Oculus, set ile birlikte kullanılabilecek oyunların sayısını artırmak istiyor. Örneğin Eve: Valkyrie oyunu, her satılan set ile birlikte dağıtılacak. Bunun dışında SDK 1.0’a sahip geliştiriciler de, geliştirdikleri oyunları Rift’in çıkış tarihine yetiştirecek. Yani görünüşe göre Oculus Rift raflarda boy göstermeye başladığı zaman pek oyun eksikliği çekilmeyecek.