Anasayfa Haber Xcode Cloud Tüm Geliştiricilere Açıldı

Xcode Cloud Tüm Geliştiricilere Açıldı

Xcode Cloud

Apple’ın sürekli entegrasyon ve dağıtım hizmeti (CI/CD) olan Xcode Cloud sonunda beta sürümünden çıkıyor. Şirket, WWDC 2022 sırasında hizmetin tüm geliştiricilerin kullanımına sunulacağını duyurdu.

İlk olarak Haziran 2021 tarihindeki WWDC sırasında duyurulan Xcode Cloud bu tarihten beri yavaş yavaş daha fazla geliştiriciye sunuldu. Şimdi ise herkes hizmetten yararlanabilecek. Hizmet birkaç farklı ücret planlarına sahip. Bunlardan en ucuzu ayda 14,99 dolar olan ve 25 saatlik seçenek. Bu seçeneğin Aralık 2023’e kadar ücretsiz olacağını da belirtelim. Diğer planlar ise 100 saat için aylık 44,99 dolar, 250 saat için aylık 99,99 dolar ve 1.000 saat için aylık 399,99 dolar.

Bunun, Apple platform geliştiricileri için piyasadaki tek CI/CD çözümü olmadığını da söylemeden geçmeyelim. Öte yandan Apple’ın hizmeti mevcut geliştirme araçlarıyla daha derin ve daha kolay entegrasyon sunmayı vaat ediyor. Hizmet doğrudan TestFlight, App Store Connect ve daha fazlasıyla çalışabiliyor. Git tabanlı hizmet, GitHub ve GitLab gibi yaygın kod depolarıyla da iyi çalışıyor. Tabii ki Xcode Cloud, Apple’ın platformlarına özgü.

Apple ekosisteminde çalışan geliştiriciler için Xcode Cloud’un başarılı entegrasyonunu alternatiflerinden daha kolay olma olasılığı sunuyor.