Anasayfa Haber Android Oyunu Tilt, AR Destekli Oynanıyor

Android Oyunu Tilt, AR Destekli Oynanıyor

Artırılmış gerçeklik desteği sunan Android oyunu Tilt, akıllı saat ve akıllı telefonla birlikte oynanıyor. 

Sanal gerçeklik, her ne kadar şimdilik yalnızca kısıtlı bir kesime hitap ediyor olsa da bu teknoloji üzerinde çalışmalar gerçekleştiren birçok şirket, önümüzdeki dönemlerde son kullanıcıların sanal gerçeklikten yararlanacağı yönünde. Artırılmış gerçeklik de benzer şekilde sanal ve gerçek dünyayı bir araya getirerek harmanlıyor diyebiliriz.

Google Play’de birkaç gün önce ücretsiz olarak sunulan yeni bir oyun, artırılmış gerçeklik anlamında önemli bir örnek oluşturuyor. Akıllı saatlerin ekranını kullanarak telefon üzerinden artırılmış gerçeklik desteği sunan Tilt isimli oyundaki merkez topla kırmızı noktaların tamamı toplanmaya çalışılıyor. Akıllı saat ile birlikte çalışan uygulamayı saate doğru tuttuğunuzda karşınıza çıkartılan parkurda kenarlara da dikkat edip, merkez topu aşağıya düşürmemeniz gerekiyor.

Elbette telefonu akıllı saate tutarak oyun oynamak zor olabilir. Fakat bu oyun, az önce belirttiğimiz şekilde artırılmış gerçeklik konusunda önemli bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. 30 MB boyutundaki Tilt-Augmented Reality uygulamasına Google Play üzerinden ücretsiz olarak erişebilirsiniz.