Anasayfa Haber Sanal Gerçeklik Tüm Son Kullanıcılara Hitap Edecek

Sanal Gerçeklik Tüm Son Kullanıcılara Hitap Edecek

Oculus’un kurucusuna göre, sanal gerçeklik önümüzdeki süreçte tüm son kullanıcılara hitap edecek seviyeye gelecek.

Bildiğiniz gibi pek çok teknoloji şirketi sanal gerçeklik alanına önemli yatırımlar yapıyor. İlerleyen yıllarda bu sektörün çok önemli bir pazar haline geleceğini düşünen firmalar, sanal gerçeklik ürünleri hazırladıkları gibi aynı zamanda bu teknolojiyi ileriye taşıyacak adımlar da atıyorlar.

Sanal gerçeklik denildiği zaman akla ilk gelen firmalardan biri olan Oculus’un kurucusu Palmer Luckey, yaptığı açıklamayla birlikte bu teknolojinin nimetlerinden önümüzdeki süreçte herkesin yararlanmak isteyeceğini belirtti. Durum böyle olunca şirketlerin de maliyetleri düşürerek, son kullanıcılara uygun fiyatlı ürünler sunacağını ifade eden Luckey, böylece sanal gerçeklik ürünlerinin yaygınlaşmasının hızlanacağını belirtti.

Ancak bunun hemen olmayacağı da kesin. Oculus’un 2016’nın ilk çeyreği içerisinde satışa çıkartacağı Rift sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatının pek ucuz olmayacağı tahmin ediliyor. Bu sistemlerin her kullanıcının evine rahatça girebilecek fiyata gelmesi, hayli uzun zaman alabilir.