Anasayfa Haber Casio, CES 2016’da İlk Akıllı Saati WSD-F10’u Duyurdu

Casio, CES 2016’da İlk Akıllı Saati WSD-F10’u Duyurdu

Giyilebilir teknoloji konusuna yatırım yapan Casio, CES 2016 fuarı sırasında ilk akıllı saati WSD-F10 ile ziyaretçilerin karşısına çıktı.

Özellikle son birkaç yıldır giyilebilir teknolojiler birçok farklı şirketin odak noktası olmuş durumda. Giyilebilir teknolojilerle alakalı olarak ilerleyen süreç için yatırımlarını sürdüren şirketlerden birisi de Casio. CES 2016’da ilk akıllı saatiyle ziyaretçilerin karşısına çıkan Casio, WSD-F10 modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Android Wear işletim sistemiyle kurulu olarak gelen akıllı saat, 1.32 inç kadrana sahip. Daha çok aktivitelerin takibi için tasarlanan ürün; adım sayma, hız ölçme ve buna benzer işlemleri gerçekleştirmenize imkan tanıyor.

Ayrıca WSD-F10 akıllı saat, kullanıcısından çeşitli bilgiler edinerek hatırlatıcı bilgiler de (su içme hatırlatıcısı gibi) sunuyor. Dijital göstergenin yer aldığı akıllı saatte tek renk ve renkli LCD ekran bulunuyor. Bu LCD ekranda, siyah ve beyaz olarak tasarlanan bölüm enerji tüketimi konusunda tasarruf sağlıyor. Akıllı saat ayrıca 50 metre derinliğe kadar su geçirmiyor ve fiziki darbeler karşısında zarar görmemesi açısından dayanıklı olarak tasarlanmış. Dahili mikrofonun da yer verildiği üründe titreşim desteği de yer alıyor.

casio-WSD-F10-2

Akselerometre başta olmak üzere akıllı saate basınç sensörü ve jiroskop gibi birçok farklı sensör yerleştirilmiş. Üründe iki farklı kullanım modu yer alıyor. Bunlardan birisi normal kullanım. Bu modda bir güne kadar kullanım süresi sunulduğu belirtilirken, Timepiece moduyla birlikte siyah/beyaz ekran vasıtasıyla bir ay boyunca kullanım sunuyor. Bu yıl Nisan ayında satışa çıkarılması beklenen akıllı saatin kırmızı, turuncu, yeşil ve siyah olmak üzere dört farklı renkle birlikte sunulacağı belirtiliyor. Cihazın fiyatı ise henüz açıklanmadı.