Anasayfa Haber Apple Watch Series 10, LTPO OLED İle Gelebilir

Apple Watch Series 10, LTPO OLED İle Gelebilir

Apple Watch Series 10 LTPO OLED

Apple tarafından Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen Apple Watch Series 10 akıllı saatlerin LTPO OLED ekran ile gelebileceği iddia edildi. The Elec’in haberine göre, mevcut Apple Watch OLED ekranları saatin LTPO OLED ekranlarındaki yalnızca birkaç anahtarlama TFT’sine oksit uygulanan LTPO TFT yöntemini kullanıyor. Transistörlerin ve sürüş TFT’lerinin çoğunluğu ise düşük sıcaklıkta çok kristalli silikon (LTPS) teknolojisine dayanıyor.

LTPO OLED teknolojisinde transistörlerin çoğunluğu boyunca akımın iletilmesinden ve TFT’lerin çalıştırılmasından yalnızca oksit sorumlu olacak. LTPO teknolojisinde LTPS’ye kıyasla artan oksit kullanımı, daha düşük akım sızıntısı ve düşük yenileme hızında sorunsuz performans sağlıyor. Bu da güç tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor.

İddiaya göre LG Display, yeni LTPO OLED ekran teknolojisini üretme konusunda Japonya’nın JDI’sının önüne geçebilir. Apple’ın diğer ekran tedarikçisi Samsung’un da bir geliştirme projesine katıldığı ve LTPO OLED üretim tedarik zincirine katılabileceği söyleniyor.

Apple’ın LTPO OLED kullanımının iPhone gibi diğer ürünlere de yayılabileceği belirtiliyor. Mevcut nesil iPhone’lar, yani iPhone 15 ve iPhone 15 Plus LTPS panellerini kullanırken Pro modelleri ise değişken yenileme hızlarını destekleyen LTPO panellerini kullanıyor.