Anasayfa Makale LG V10 Batarya ve Şarj Testi

LG V10 Batarya ve Şarj Testi

LG V10 Batarya ve Şarj Testi
LG V10 Batarya ve Şarj Testi

LG V10 Batarya ve Şarj Testi videomuzda Android akıllı telefonun video oynatma süresini batarya tükenene kadar ölçüyor, ardından tamamen dolana kadar şarj ediyoruz…

Akıllı telefonlarda en önemli noktalardan biri kullanım süresi, yani batarya kapasitesi. Ancak bataryanın teknik tablodaki değeri her zaman sağlıklı bilgi vermiyor. Zira telefonda kullanılan donanım ve yazılım her modelde pratik kullanıma farklı bir şekilde yansıyor.

Güncelleme: LG V10 İncelemesi

LG’nin sancak gemisi telefonu LG V10‘un testlerine devam ederken video oynatma süresine bakıyoruz. LG V10 3000 mAh batarya kapasitesine sahip bir telefon. Peki LG V10’un şarj ömrü ve şarj süresi nasıl? Bu testimizde şarjın ne kadar dayandığını ve ne kadar hızlı dolduğunu ölçüyoruz.

LG V10 Batarya ve Şarj Testi videomuzda, 11 saatten daha uzun süren görüntüyü, izleme kolaylığı açısından 100 kat hızlandırarak sunuyoruz. İyi seyirler dileriz…

LG V10 Batarya Testi Detayları

LG V10’u yarı parlaklığa, video oynatıcımızı ise 2/3 oranında parlaklığa ayarlıyoruz. Bu hem bize ortalama değerleri sağlıyor, hem de uçak ya da otobüs yolculuğu gibi koşullarda parlak, rahat bir film izleme için gayet güzel bir görüntü sağlıyor.

Kullanıcılar genellikle orta seviye telefonlarda 480p, üst seviye telefonlarda 720p HD video izliyor. İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili yeni anketleri Technopat Sosyal Android Telefonlar bölümünde görebilirsiniz.

Biz testimizde Tears of Steel – Open Movie Project filmini 1080p Full HD kalite oynatıyoruz. MXPlayer, donanımsal hızlandırma etkin bir şekilde filmimizi oynatıyor; bittikçe otomatik olarak baştan başlıyor ve bu işlem sonsuz döngü şeklinde, batarya bitene kadar devam ediyor.

Kurduğumuz kamera düzeneği ile LG V10 batarya testini kaydettik. Testin başında yüzde yüz şarjda olan telefonumuzu şarjdan çekip, filmimizi başlattık ve batarya bitene kadar film açık bıraktık. Videomuzda 9 saat 59 dakika boyunca açık kalan LG V10, son ana kadar film oynatmayı sürdürdü. Bu oldukça iyi bir pil ömrü.

Hızlı Şarj Testi

İkinci testimizde bataryası tamamen boşalmış olan LG V10’u şarja taktık. Kendi kutusundan çıkan şarj cihazı ve kablosu ile 68 dakika içerisinde tamamen şarj oldu.

Telefonun hızlı şarj özelliği oldukça başarılı, yüzde 0’daki telefonu şarja takar takmaz kullanmaya anında başlayabildik. Zaten hızlı açılan telefon bu tür durumlarda çok seri bir şekilde kullanılmaya devam edilebiliyor. Bataryası da çıkabildiği için şarj beklemeden ikinci bir bataryaya geçmek de mümkün.

Günlük kullanım içerisindeki değerlendirmesini devam eden test ve inceleme videolarımızda izleyebileceksiniz.

18 Yorumlar

  1. Recep abi bir sorum olacak 4 tane Asus dc3 GTX 980 ti oc Corsair dominatör Platinum 128 gb 2800 Mhz ram 3.5 Ghz 5960 x ve çok iyi soğutma gta v shadow modor cs go
    Star Wars Battlefront battlefield 4 crysis 3 far Cry 4 metro RAST ligt / 2033 resux ultra plus ayarlarda 2k çözünürlükte performans ne kadar olur ( tüm sürücüler güncel bios dahil hdd SSD sürücüsü de dahil ) çok merak ettim recep abi hemen cevap versen lütfen…

  2. ANAKART: ASUS B85M-GAMER
    CPU:
    CPU Soğutucu: COOLER MASTER TPC
    GPU: MSI GTX970 GAMING
    RAM: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram
    HDD: Seagete 1 Tb
    SSD:
    KASA: Zalman Z11 Neo Midtower 700W Güç Kaynağı

    Recep abi bilgisayar toplayacağım bana güzel bir SSD ve CPU önerir misin i5 4690K ( max 1000 TL OC yapmıcam ) alıcaktım stokda kalmamış ve bu anakartım kalsın mı yoksa değişiyim mi ? Birde RAM olarak bunu mu alıyım başka bir önerin var mı ?

    Ve bu anakartta bu ekran kartı tam performans verir mi ?

  3. Batarya şarjı ile ilgili olarak videoda da belirtmişsiniz. Belli bir yere kadar çok hızlı doluyor. Son kısımlarda yavaşlıyor diye. Benzer bir test yaptığınızda belirli zaman aralıklarıyla (ör: 5 dk. da bir yada 10 dk. da bir) bataryanın şarj %’sini kaydedip bunu bir grafik halinde (yatay eksen zaman, dikey eksen % cinsinden) verebilir misiniz.

    • Testi yayınlamadan önce 3 kez tekrarladık, ne V10’da ne de diğer telefonlarda yüzdelik dilimlerin şarj süreleri aynı olmuyor. Testler arasında toplam süre aynı oluyor ve yüzde 90 sonrası kısım evrensel olarak daha yavaş doluyor.

  4. Test için çok teşekkürler. Pil konusunda çekimserdim, Beni rahatlattınız. Altık hiçbir güç almamı engelliyemez. Piyasada Avea dan cihaz alıp bozduranların cihazları doldu, 2.200 TL ya bulanabiliyor kutulu.

  5. Lenova A 5000 Kullanıyorum 4000 mh pil var cihazda, Kit kat sürümü varken 4 gün full kullanım süresi vardı sonra lolipopa geçince lenova bir sıkandala imza attı, 8 mp kamera 6, 2 mp kamera 1 e düştü pil ömrü 2 güne düştü wi fi 3g bağlantıları vasatlaştı vb problemler, ülkemizde çok yaygın bir telefon olmasada dünya genelinde forumlarda çok sık tartışılıyor, sizden ricam bu telefona bir şekilde kitkat downgrade rehberi hazırlamanız başarabilirseniz dünyadaki birçok kullanıcıyı mutlu edersiniz..

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version