Anasayfa Haber Apple, Otomobil Konulu Alan Adlarını Topladı

Apple, Otomobil Konulu Alan Adlarını Topladı

Apple, otomobillerle alakalı birkaç farklı uzantıda web sitesi ismi satın aldı. Bu adımla birlikte Apple otomobil iddiaları güçlenmeye devam ediyor.

Apple’ın bir süredir kendi otomobili üzerinde çalıştığına yönelik çeşitli söylentiler var. Geçtiğimiz sene şirketin otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yapacağı yönünde haberler ortaya çıkmış, hatta 2019 yılında Apple otomobilin hazır edileceği bilgisi de verilmişti. Apple cephesinden şu ana kadar konuyla alakalı herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

Ancak sızan bilgiler Apple’ın otomobil bağlantılı olan web sitesi isimlerinin alındığını gösteriyor. Web sitesi isimleri üzerinden sorgulama yapıldığında Apple Inc şirketi tarafından satın almanın gerçekleştirildiği ortaya çıkıyor. Alınan isimler ise şöyle: apple.car, apple.cars, apple.auto. Bu web sayfaları şimdilik herhangi bir içerik barındırmadığı gibi, herhangi bir yönlendirme de söz konusu değil.

apple-autoApple’ın bir de otomobiller için hazırladığı bilgi/eğlence sistemi CarPlay var. Satın alınan web sayfası isimlerinin CarPlay’e ait olabileceği konusu da gündemde. Ancak herhangi bir yönlendirmenin yapılmıyor oluşu, Apple’ın otomobili üzerine yoğunlaşılmasını sağlıyor.