Anasayfa Haber Oculus Rift Türkiye’de 2017 Sonrası Satılacak

Oculus Rift Türkiye’de 2017 Sonrası Satılacak

Oculus Rift’in ön siparişleri başladı ve ürün Mart sonuna kadar 20 farklı ülkede satışa çıkarılacak, ikinci parti ürünlerin ise 2017 sonrasında çıkacağı bekleniyor.

Uzun süredir üzerinde çalışılan sanal gerçeklik teknolojisi Oculus Rift ile ilgili geçtiğimiz ay hazırladığımız haberimizde bu teknolojinin hiç de ucuz olmayacağını belirtmiştik. Oculus’un kurucusu ve yöneticisi Palmer Luckey, geçtiğimiz dönemlerde verdiği bir demeçte, Rift’in fiyatının 300 – 350 dolar bandında olabileceğini ifade etmişti.

Ancak daha sonrasında çıkan haberlerle birlikte, yeni bir teknolojinin uygun fiyatlı olmayacağı üzerinde duran Luckey, CES 2016 fuarında beklenen açıklamayı yapmış ve Rift’i 599 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkarmıştı. Akabinde fiyatla alakalı verdiği demeçten ve ürünün satışa çıkış tarihinden dolayı beklenti içerisine girenlerden özür dileyen şirket CEO’su, verilen fiyatın karşılığı olarak kullanıcılara çok büyük bir deneyim sunulacağını bildirdi.

Ön siparişle birlikte başlayan satışlar, Mart ayı sonuna kadar toplam 20 ülkeyi kapsayacak. Kişi başına bir tane satılacak Oculus Rift’in ilk 20 ülke listesinde Türkiye yok. Dolayısıyla ülkemizdeki meraklı kullanıcıların Oculus Rift’i satın almak için daha fazla beklemesi gerekecek. Oculus’un Portekiz distribütörüyle iletişime geçen bir teknoloji yayını (GameReactor), Rusya başta olmak üzere Portekiz, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde ürünün satışının 2017 sonrasına kalacağını bildirdi. Muhtemelen bu “ikinci parti satış” ülkeleri listesinde Türkiye de bulunacak. Yani Oculus Rift, en iyi ihtimalle Türkiye’de 2017 yılında satın alınabilecek.