Anasayfa Makale Windows 10 Parolanızı Değiştirmenin Üç Yolu

Windows 10 Parolanızı Değiştirmenin Üç Yolu

Windows 10’da oturum açarken kullandığınız parolanızın türünü üç farklı şekilde değiştirebilirsiniz.

Windows 8’in ilk ortaya çıktığı günden beri, Microsoft tüm kullanıcıları ürünlerinde Microsoft hesabı kullanmaya teşvik ediyor. Windows 10’da da bu durum pek değişmedi. Windows 10’un Mağaza ve Xbox gibi uygulamalarını kullanmak istiyorsanız, bir Microsoft hesabıyla sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Haliyle de Microsoft hesabınızda kullandığını parola, Windows 10 oturumunuzu açmakta da kullanılıyor.

Bazı kullanıcılar bu durumdan rahatsız olabilir veya kişisel oturumunda, Microsoft hesabında kullandığından farklı bir parola kullanmak isteyebilir. Microsoft bu kullanıcılara üç farklı yöntem sunmuş ve bu yazımızda bu yöntemlerden bahsedeceğiz.

PIN kullanın

Microsoft’un Windows bağlantılı hesaplardan sonra en çok teşvik ettiği yöntem olan PIN, hem hızlı, hem de kolay bir kullanım sunuyor. Akıllı telefonlarda kullandığınız gibi nümerik bir kombinasyon seçerek, Windows oturumuna hızlıca giriş yapabilirsiniz.

Hesabınıza bir PIN tanımlamak için Ayarlar>Hesaplar>Oturum açma seçenekleri menüsündeki PIN sekmesinin altında bulunan Ekle butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan penceredeki adımları takip ederek dilediğiniz PIN’i seçin ve onaylayın.

pin

Yerel hesap kullanın

Yerel hesap kullanımı ise bir diğer alternatif giriş yapma seçeneği. Yerel hesap ile eski Windows sürümlerinde olduğu gibi oturuma özel bir hesap kullanabilir ve bu hesaba bir parola atayabilirsiniz. Ancak bu durumda Microsoft hesabının avantajlarından faydalanamazsınız.

Windows 10’a yerel hesap açmak için Ayarlar>Hesaplar>E-postanız ve hesaplarınız sekmesinin altında bulunan Bunun yerine yerel bir hesapla oturum açın seçeneğine tıklayın ve açılan penceredeki adımları takip edin.

yerel hesap

Microsoft parolanızı değiştirin

Eğer hali hazırda sahip olduğunuz Microsoft parolasını her seferinde giriş yapmak için kullanmak zor geliyorsa, PIN’in güvenliğinden de şüpheliyseniz ve Microsoft hesabının avantajlarından vazgeçmek istemiyorsanız, geriye kalan tek seçenek Microsoft parolanızı daha rahat girilebilir bir parolayla değiştirmek.

Öncelikle www.microsoft.com adresine girin ve sağ üst köşeden Microsoft hesabınızla giriş yapın. Ardından hesap isminize tıklayıp Hesabı görüntüle seçeneğine tıklayın.

hesabı görüntüle

Karşınıza çıkan sayfanın sol tarafında yer alan Parola değiştir seçeneğine tıklayın. Yönergeleri takip edin ve yeni şifrenizi belirleyin. Artık Windows 10 oturumunuzu yeni parolanızla kullanabilirsiniz.