Anasayfa Haber Ağ Fırlatan Drone Avcısı Geliştirildi

Ağ Fırlatan Drone Avcısı Geliştirildi

Havadaki drone’ları kontrol altına almak için yeni güvenlik sistemleri geliştiriliyor. Michigan Teknoloji Üniversitesi ağ atarak havada drone yakalayabilen sistem hazırladı.

En büyük uçak üreticilerinden biri olan Airbus, drone saldırılarına karşı hazırladığı güvenlik sistemini geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Airbus’un hazırladığı güvenlik sistemi, sinyal bozucu olarak görev yapıyor ve drone ile kontrol sistemi arasındaki ilişkiyi koparıyor. Bu sayede drone’un kontrolden çıkmasını sağlayan sistem, drone’un kontrol edildiği konumun da GPS yardımıyla belirlenmesini sağlıyor.

Öte yandan, yine güvenlik sebebiyle drone’ların havada yakalanmasına yönelik çeşitli teknolojiler de geliştiriliyor. Michigan Teknoloji Üniversitesi’nin hazırladığı yeni sistem sayesinde havadaki drone’lar başka bir drone yardımıyla etkisiz hale getirilebiliyor.

Etkisiz hale getirilmek istenen drone’a, farklı bir drone yardımıyla yaklaşılıyor ve ağ atılarak drone’un etkisiz hale gelmesi sağlanıyor. Otomatik kontrollü ya da bir pilot tarafından uçurulan drone’ları ayırt edebilen sistem, etkisiz hale getirilecek drone’a en fazla 12 metre uzaklıktan bu ağı atabiliyor.