Anasayfa Haber Microsoft HoloLens Tamamen Kablosuz Çalışacak

Microsoft HoloLens Tamamen Kablosuz Çalışacak

Holografik artırılmış gerçeklik gözlüğü HoloLens, standart kullanımda 5.5 saat kullanım süresine sahip olacak.

Microsoft, 2009’dan bu yana HoloLens projesi üzerinde çalışıyor. Holografik sanal gerçeklik gözlüğüyle alakalı şirkette geçtiğimiz ay köklü değişiklikler yapılmıştı. Yaklaşık altı yıldır üzerinde çalışılan bu projeye dair yeni detaylar ortaya çıktı. Microsoft’un geliştirdiği teknolojilerle alakalı teknik ayrıntıları paylaşan Bruce Harris, HoloLens’in yeni bazı ayrıntılarını da aktardı.

HoloLens’te Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden yalnızca kablosuz bağlantı desteği sunulacak. Ayrıca, şarj ve batarya konusunda da önemli gelişmeler var. Ürün, basit uygulamalarda ve video izleme gibi işlemlerde 5.5 saat kullanım sunuyor. Diğer yandan şarjı hızlı tüketecek işlemlerde ve yoğun kullanımda bu süre 2.5 saate kadar inebiliyor. Bruce Harris, HoloLens’in ayrıca 15 inç’lik bir ekrana 60 cm mesafeden bakma hissi yarattığını da söyledi.

Windows 10 uygulamalarını çalıştırabilecek HoloLens’ler internetten birbirleriyle bağlantı kurabilecek. Böylece sanal gerçeklik deneyimi internetten diğer kullanıcılarla birlikte deneyimlenebilecek. Yılın ilk çeyreğinde 3000 dolara geliştirici özel versiyonu satışa sunulacak ürünün son kullanıcı modelinin satış tarihi ve fiyatı ise bilinmiyor.