Anasayfa Haber Apple, Yeni iPhone Telefonlarda Li-Fi Kullanabilir

Apple, Yeni iPhone Telefonlarda Li-Fi Kullanabilir

Yeni nesil iPhone’larda, ışık sinyalleriyle veri göndermeyi sağlayan Li-Fi teknolojisi kullanılabilir.

Kablosuz bağlantı tarafında şu an her ne kadar Wi-Fi kullanıyor olsak da, gelecekte Li-Fi teknolojisine geçiş yapabiliriz. Li-Fi kablosuz bağlantı teknolojisi, Wi-Fi’daki radyo dalgaları yerine ışık sinyalleriyle çok daha hızlı bir şekilde veri göndermeyi sağlıyor. Uzun zamandır üniversitelerde çeşitli birimler Li-Fi’a yönelik çalışmalar yürütüyor. İskoçya’daki Strathclyde Üniversitesi uzmanları da bu teknoloji üzerinde çalışıyor.

Apple’ın yeni nesil iPhone telefonlarında, Wi-Fi’dan çok daha hızlı veri aktarımı gerçekleştirebilen Li-Fi’ın kullanabileceği yönünde söylentiler var. Bu teknoloji elbette şimdilik geliştirme aşamasında. Fakat önümüzdeki yıllarda çıkacak iPhone modellerine bu kablosuz bağlantı teknolojisinin adapte edilebileceği şimdiden konuşuluyor.

Li-Fi’ın en büyük dezavantajlarından biri, ışığın önüne herhangi bir nesne geçmesi durumunda kablosuz bağlantının kopması. Apple, 224 Gbps veri aktarımı gerçekleştirilebilen bu teknolojiye yönelik çeşitli sensörler hazırlıyor. Hatta şirket şimdiden patentleri de alıp, yatırım yapıyor. Li-Fi konusunda daha fazla bilgiyi bu eski haberimizde bulabilirsiniz.