Anasayfa Haber Intel, Ice Lake Ve Tiger Lake Üretimini Geciktirecek

Intel, Ice Lake Ve Tiger Lake Üretimini Geciktirecek

Intel’in yeni yol haritası, 2018 ve 2019’da 10 nm’lik yeni işlemcilerin üretimine başlanacağını gösteriyor.

Intel, geçen yıl yaz aylarında 10 nm üretim planlarındaki değişiklikler sebebiyle Cannonlake işlemcilerden hemen önce Ice Lake serisini piyasaya süreceğini bildirmişti. 

TMSC’nin bu sene 10 nm sürecine geçmesiyle birlikte, Intel cephesinden de önemli bir haber geldi. Intel, 2017 yılında 14 nm Cannonlake işlemcilerle yoluna devam edecek. 2018’de ise 10 nm üretim mimarisine sahip Ice Lake işlemciler sahneye çıkacak. Ardından da 2019 yılında yine 10 nm Tiger Lake işlemcilerin üretimine geçilecek.

intel-10nm

Intel’in 10 nm mimarisine geçişi ileri tarihlere ertelemesi aslında şaşırtıcı değil. Şirket 14 nm Broadwell mimarisinde üretime geçişte de sorunlar yaşamıştı. Ölçekler küçüldükçe üretimdeki verimliliği yüksek tutmak daha da zorlaşıyor.

Üretim mimarisindeki rekabet önümüzdeki yıllarda daha da sertleşecek. Özellikle TMSC ve Samsung gibi rakiplerin yeni mimarilerini hayata geçirmesiyle, Intel’in karşısındaki rekabetin artması bekleniyor. Beş yıl sonra ise 5 nm üretim mimarisine geçiş yapılabileceği konuşuluyor.