Anasayfa Haber Facebook, Video İçin Ayrı Servis Açacak

Facebook, Video İçin Ayrı Servis Açacak

Mark Zuckerberg, son mali konferansta Facebook’un videolara özel bir hizmeti yakında başlatacağını bildirdi.

Facebook, bir süredir video içeriklere büyük önem veriyor. Son dönemlerde hem web, hem de mobil uygulamalarda yapılan güncelleştirmelerle videolar ön plana çıkarılmaya başlandı. Videoları farklı bir arayüzle sunmaya başlayan Facebook, bu içeriklere özel ayrı bir hizmet ya da uygulama hazırlıyor. Günlük aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı aştığı platformda her gün 500 milyona yakın kişi video izliyor. Bu yoğun kullanıcı sayısı, Facebook’un video sistemini daha da geliştirmesini gerektiriyor.

Mark Zuckerberg, aylık mali sonuçları açıkladığı konferansta Facebook’ta videolar için özel bir sistem üzerine çalıştıklarını belirtti. Ayrıca bir uygulama şeklinde sunulan anlık mesajlaşma uygulaması Messenger, bu hamleden sonra daha yoğun kullanılmaya başlanmıştı. Videolar da, farklı bir uygulamayla sunulabilir. Bu sistem Facebook’a uzun vadede pazarlama anlamında da katkı sağlayacak. Video izlerken sayfada daha fazla zaman geçirecek olan kullanıcılar, reklamlarla karşılaşabilir.

Facebook’un yeni geliştireceği sistemin en önemli ayrıntılardan birisi ise mobil kullanıcılar. Facebook kullanıcılarının %90’ı bilgisayarlara ek olarak mobil cihazlardan da platforma erişiyor. Dolayısıyla mobil ürünlere özel çözümler de sunulacak. Gerçekleştirilecek optimizasyonlarla videoların çok daha az kota tüketeceği müjdesi veriliyor.

Konferansta şirketin mali durumları hakkında bilgiler de verildi. Facebook, 2015 yılı dördüncü çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine kıyasla gelirini %52 artırdı. Şirket, son çeyrekte 5.84 milyar dolar gelir ve 1.6 milyar dolar net kâr elde etti.