Anasayfa Haber Apple, 15 Mart’ta Yeni Ürünlerini Tanıtabilir

Apple, 15 Mart’ta Yeni Ürünlerini Tanıtabilir

Apple’ın 15 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikle beraber ekonomik fiyatlı iPhone 5se, yeni nesil iPad Air 3 ve Apple Watch için yeni güncellemeler tanıtacağı belirtiliyor.

Her yıl Eylül’de özel etkinlikle yeni nesil ürünlerini tanıtan Apple, bu sene 15 Mart’ta da ek bir organizasyon düzenleyebilir. Şirket, 2013 yılında diğer modellere oranla nispeten daha ucuz iPhone 5c modelini tanıtmıştı. Daha sonrasında Apple’ın ekonomik fiyatlı modellere daha fazla yöneleceği düşünülüyordu. Uzunca bir süredir devam eden iPhone 6c söylentileri de son haftalarda iPhone 5se olarak güncellendi.

Nispeten uygun fiyatlı iPhone 5se

Apple iPhone 5se’de 4 inç ekranın yer alacağı düşünülüyor. Şirketin A8 yonga setinin kullanılması beklenen yeni modelde, kamera tarafında da önemli gelişmeler yaşanacak. Live Photos ve Apple Pay desteğinin de bulunacağı ekonomik fiyatlı iPhone’un 16 GB, 32 GB ve 64 GB kapasite seçeneklerinin yer alması bekleniyor. Tasarım konusunda da 5 serisi iPhone’lara göre daha yumuşak kenar ve hatların kullanılacağı tahmin ediliyor. Fiyatlandırmanın iPhone 5s seviyesinde olacağı düşünülüyor. Buna göre 16 GB modelin 1999 TL olabileceği söylenebilir.

Yeni nesil iPad Air 3

9.7 inç ekranlı yeni nesil iPad Air’le ilgili en önemli gelişme LED flaş desteği. Arka kamerayla karanlık ve özellikle gece fotoğraf çekmeyi sağlayacak iPad Air 3’ün, iPad Pro’daki gibi Smart Connector destekleyeceği iddiaları var.

Apple Watch için yeni kayış seçenekleri

Apple’ın, Mart’taki etkinliğinde Apple Watch için de yeni güncellemeler çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. Farklı renkte yeni kordon seçeneklerinin yer verilmesi beklenen akıllı saatte, yazılımsal tarafta da yenilikler gelecek.

Yani şirketin 15 Mart’taki etkinliğinde iPhone 5se, iPad Air 3 ve Apple Watch için yeni güncellemeleri sunması bekleniyor.