Anasayfa Haber YouTube, 360 Derece Canlı Video Yayınlayacak

YouTube, 360 Derece Canlı Video Yayınlayacak

YouTube, sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarını 360 derece canlı video yayını yapabilecek şekilde geliştiriyor.

Facebook, Oculus’u satın alarak sanal gerçeklik konusunda ciddi yatırımlar yapmaya başlamıştı. Şirket, birkaç ay önce 360 derece video desteğini de duyurmuştu. Sanal gerçeklik videolarını sosyal ağdan deneyimlemeyi sağlayan sistem, 360 derece video çekebilen kameraların artmasıyla büyük önem kazanacak. 360 derece video içeriği konusunda YouTube ve GoPro da anlaşmışlardı. Bu gelişmeyle birlikte, YouTube’a HDR destekleneceğinin ekleneceği de belirtilmişti. Böylece kontrast ve renk paletinde önemli gelişmeler yaşanacağı, videoların çok daha gerçekçi olacağı da açıklanmıştı.

YouTube, 360 derece video desteğini bir adım daha öteye taşıyor. Dev video platformu, standart 360 derece video içeriklerine ek olarak, 360 derece canlı video yayın desteği de sunacak. YouTube, kamera üreticileriyle de düzenli görüşmeler yapıyor. Ancak şimdilik teknik kısımda aşılması gereken engeller olduğu biliniyor.

GoPro başta olmak üzere, Samsung ve diğer birçok firma 360 derece video kaydı yapabilen kameralar hazırlıyor. Önümüzdeki süreçte bu ürünlerin maliyetleri azalacak ve farklı şirketler de üretime başlayacak. Böylece video içerikleri üretilebilecek ve yayınların da gerekli teknik altyapıyı sunmalarıyla, 360 derece videolar hayatımıza girecek.