Anasayfa Haber Barbie’nin Rüya Evi Akıllandı

Barbie’nin Rüya Evi Akıllandı

Barbie’nin rüya evi, yeni nesil teknolojiyle donatıldı. Yeni eve, kablosuz ağ bağlantısı ve sesli komut desteği eklendi.

Birkaç gün önce, Mattel’in efsanevi View-Master’ının Google desteğiyle birlikte üç boyuttan sanal gerçekliğe terfi ettiğini bildirmiştik. Çocukların yıllarca ilgisini çekmeyi başaran klasik View-Master, bu adımla birlikte eğlencenin dışında eğitim alanında da aktif olarak kullanılacak. Mattel, yalnızca View-Master’ın değil, Barbie’nin de geliştiricisi. Standart Barbie artık yeni nesil çocukların beklentilerini karşılayamıyor. Dolayısıyla Mattel de bu alanda çocuklara özel yeni çözümler hazırlıyor.

Mattel’in hazırladığı ve 2016 International Toy Fair’de tanıtımını gerçekleştirdiği yeni Barbie evi teknolojiyle donatılmış. Tamamen akıllı eve yoğunlaşan Mattel, yeni Barbie evinde kablosuz ağ bağlantısından sesle kontrole kadar farklı teknolojileri bir araya topluyor. Verilen sesli komut sayesinde evin ışıklarını açıp kapatabilen Barbie, mutfakta ocağı da aynı şekilde yakıp, söndürebiliyor ve yine verilen komutla evi kısa sürede partiye hazırlayabiliyor.

Eve yerleştirilen mikrofon, çocuğunuzun Barbie’ye verdiği komutları da açık ediyor. Wi-Fi üzerinden belirlediğiniz adrese, verilen sesli komutların gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Yeni “akıllı” Barbie evi, 299 dolar fiyatlandırmayla bu yıl sonbahar aylarında raflarda olacak. Ayrıca bu yıl Barbie’nin bir de drone’lu versiyonu da çıkacak. Drone’lu versiyonun fiyatının ise 60 dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.