Anasayfa Haber Mattel, Çocuklara Özel 3D Yazıcı Hazırladı

Mattel, Çocuklara Özel 3D Yazıcı Hazırladı

Mattel, çocuklara özel kullanımı kolay ve güvenli bir 3D yazıcı hazırladı. Böylece artık çocuklar, kendi oyuncak figürlerini kendileri hazırlayabilecek.

Amerika merkezli oyuncak üreticisi Mattel, bir haftadır önemli yeniliklerini duyuruyor. Şirket Google ile yaptığı ortaklıkla birlikte yeni nesil sanal gerçeklik destekli View-Master’ını birkaç gün önce duyurmuştu. Benzer şekilde 2016 International Toy Fair fuarında Barbie’nin yeni akıllı evinin tanıtımı yapıldı. Wi-Fi ve mikrofon desteğiyle kavuşan Barbie evi, artık sesli olarak komutları algılayabiliyor ve işlem gerçekleştirebiliyor. Mattel, son olarak 3D yazıcı da hazırladı. Bu sayede şirket, oyuncak figürlerinin evde üç boyutlu olarak çıkartılabilmesi sağlayacak.

Daha çok çocuklar için tasarlandığından dolayı kullanımı hayli kolay olan 3D yazıcıda aynı zamanda çeşitli güvenlik önlemleri de yer alıyor. Böylece baskı sırasında kaza ya da yaralanmalar önlenmiş oluyor. ThingMaker olarak adlandırılan 3D yazıcı, Android ve iOS uygulama desteğiyle geliyor. Bu sayede akıllı telefon ve tabletler vasıtasıyla taslaklar hazırlanabiliyor ve yazıcıya gönderilebiliyor.

mattel-3d-yazici2

Her iki platforma özel olarak hazırlanan uygulamada ayrıca özel şablonlar da bulunuyor. Yani herhangi bir figür tasarlamadan da doğrudan varsayılan olarak gelen şablonları baskı için yazıcıya gönderebiliyorsunuz. Çocuklara özel olarak optimize edilen mobil uygulamalar, sürükle – bırak yöntemiyle kısa sürede özel figürler oluşturulmasına imkan tanıyor. Geçen hafta New York Oyuncak Fuarı’nda tanıtımı gerçekleştirilen 3D yazıcının fiyatı ise 300 dolar.