Anasayfa Haber Toshiba, Fujitsu Ve VAIO Mart Ayında Birleşebilir

Toshiba, Fujitsu Ve VAIO Mart Ayında Birleşebilir

Toshiba, Fujitsu ve VAIO markalarının tek çatı altında toplandığı ve duyurunun Mart ayında yapılacağı iddia edildi.

Geçen yılın son dönemlerinde Japon basınında çıkan haberler, Toshiba, Fujitsu ve VAIO’nun tek çatı altında toplanacağı yönündeydi. Ardından bu üç dizüstü bilgisayar markasının güçlerini birleştireceği haberi birkaç hafta önce tekrar alevlenmişti. Üç şirket de bilgisayar satışlarını artırmak ve mobil cihazlar pazarında güçlenmek istiyor.

Son çıkan haberlere göre Japonya’nın üç dev üreticisi anlaşmanın son aşamasında. Büyük ihtimalle Mart’ta yapılacak duyuruyla Toshiba, Fujitsu ve VAIO’nun güçlerini birleştirdiği açıklanacak. Birleşmenin ardından daha çok Japonya pazarına odaklanacak şirketler, bilgisayar satışlarını artıracak yeni hamleler yapacak.

Elbette bu üç şirketin tek çatı altında toplanması, yeni bir isim arayışını tetikliyor. Şimdilik netlik kazanmayan isim, gelecek ay basın duyurusunun yapılmasıyla ortaya çıkacak gibi görünüyor. Bilgisayar pazarında IDC’nin son yayınladığı rapora göre %20.7 ile listenin birinci sırasında Çinli Lenovo yer alıyor. HP %19.4 ile Lenovo’yu takip ederken Dell, %14.1 ve Apple da %7.5 paya sahip.