Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #52 – Selfie Nedir ?

Kafa Ayarı #52 – Selfie Nedir ?

177 yıl önce çekilen ilk fotoğraftan günümüzdeki çılgınlığa kadar Selfie konusunu ele aldık.

Robert Cornelius, 1839’da kamerasını ayarladı ve karşısına geçti. Dagerreyotipi işlemi ile çekilen bu selfie için Cornelius’un kamera karşısında birkaç dakika beklemesi gerekti. Fotoğrafçılık konusunda Amerika’daki öncülerden biri olan Cornelius, bu işlem sonucunda dünyanın ilk selfie’lerinden birini çekmiş oldu.

Zamanı biraz ileri sardığımızda 1966’da Buzz Aldrin’in uzay aracı dışında çektiği meşhur özçekime rastlıyoruz. Aldrin’in arkasında gezegenimiz dünya yer alan bu fotosu dünyanın ilk araç dışı etkinlik esnasında çekilen özçekimi olma özelliğine sahip. Sadece insanlar değil, makineler de uzayda selfie çekildi. Curiosity’nin kızıl gezegen Mars’ta çektiği selfie de kayda değer bir başka örnek.

Günümüzde selfie artık hayatın bir parçası olmuş durumda. İlk çıktığında epeyce eleştiri alan özçekimler daha sonra herkes tarafından kabul gördü. Hatta “selfie çubuğu”nun doğmasına bile vesile oldu. Yine birçok üretici ön kamerası gelişmiş cihazlar piyasaya sürdü ve bunlardan biri de bu videoyu ön kamerası ile çektiğimiz, incelemesini burada bulabileceğiniz ASUS’un Zenfone Selfie modeli.

Her gün binlerce selfie hashtag’li fotoğraf Instagram, Facebook ve Twitter’da paylaşılmakta. Selfie çılgınlığı tam gaz devam ediyor ve duracak gibi de gözükmüyor. Yine de son zamanlarda artan ölümlerden dolayı özçekim yaparken dikkatli olmanızı öneriyoruz.