Anasayfa Haber Google, Yapay Zekayı Sağlıkta Kullanacak

Google, Yapay Zekayı Sağlıkta Kullanacak

Google, Streams uygulamasıyla hastaların komplikasyon riskini önlemeyi amaçlıyor. Hatta gelecekte bu sistemi yapay zekayla da bütünleştirmeyi amaçlıyor.

Google, 2014’te İngiltere merkezli DeepMind yapay zeka şirketini satın alarak, önemli bir yatırım yapmış ve bu alandaki varlığını güçlendirmişti. İki yıldır yapay zeka konusundaki çalışmalarını hızlandıran şirket, DeedMind Health isimli yeni projesini duyurdu.

Bu yeni proje kapsamında sağlık personeline özel uygulamalar hazırlanmaya başlandı. Tablet ve akıllı telefonlarla eşzamanlı şekilde çalışan ilk uygulama, hastaların komplikasyon (hastalığın değişim göstererek ilerlemesi) riskini önlemeyi amaçlayacak. Yani hastalık takibi bu uygulamalarla yapılacak.

DeepMind Healt projesindeki Streams isimli ilk mobil uygulama öncelikle akut böbrek yetmezliği çeken hastalara odaklanıyor. Google, bu çalışmalarını daha önce satın aldığı Hark ile eşzamanlı olarak yürütüyor. Hastane personeli Streams sayesinde yatan hastaların durumu hakkında hızlı ve kolay bilgi alabiliyor. Yayınlanacak yeni güncelleştirmeyle uygulamaya hastalık önceliğinin de ekleneceği vurgulanıyor.

Şimdilik yalnızca Londra’daki Royal Free Hospital’daki sağlık personeli tarafından test edilen mobil uygulamanın, önümüzdeki süreçte birçok hastanede devreye girmesi bekleniyor. Ek olarak sağlık alanındaki bu uygulamaların NHS (Ulusal Sağlık Servisi) ortaklığıyla geliştirildiğini de belirtelim. Google’ın amacı gelecekte bu sistemi yapay zekayla birleştirmek.

https://www.youtube.com/watch?v=teZ2m5oTKwM